ELLE-galan 2023: Nominerade till Årets framtidshopp

30 mar, 2023 
AvEmma Castman
Nominerade till Årets framtidshopp
ELLE-galan närmar sig med stormsteg – och äntligen står det klart vilka som är nominerade till det spännande priset Årets framtidshopp som delas ut av H&M och ELLE. Läs mer här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: ELLE-galan 2023 – är ni redo?Brand logo
VIDEO: ELLE-galan 2023 – är ni redo?

Den 21 april intar ELLE-galan Grand Hôtel i Stockholm – och precis som förra året kommer galan att sändas på Tv4 Play och i Sjuan. Programmedare är Kakan Hermansson och Amie Bramme Sey, och i fokus står modebranschens nya dimensioner.

Årets framtidshopp 2023 – de kan vinna pris på ELLE-galan

Nu står det även klart vilka kreatörer som har blivit nominerade till ett av galans mest spännande pris – Årets framtidshopp som delas ut av H&M & ELLE.

Annons

Emma Gudmundson

Emma Gudmundson

Motivering: Invecklade, organiska former och färger som vibrerar. Emma Gudmundson gjuter nytt liv i en traditionell teknik och låter sina futuristiska stickade plagg lyfta hantverket – och bäraren – till nya höjder.

Feben

Feben

Motivering: Hennes normbrytande design både förvillar och förför. Feben skriver om modets osynliga regler med formbara plagg som speglar hennes egen erfarenhet. Den internationella artisteliten står redan på kö.

Annons

Alva Johansson & Maja Freiman för Main Nué

Alva Johansson med Maja Freiman för Main Nué

Motivering: Med fokus på att reparera och rekonstruera väver Alva Johansson och Maja Freiman i nya värden i det redan ratade. De karaktäristiska och konstnärliga lagningarna har på kort tid tagit duon utanför Sveriges gränser. Sinnligt, sexigt och kul.

De sitter i ELLE-galans jury

ELLE-galans jury består av ordförande Elina Grothén (Modechef, ELLE), Cia Jansson (Chefredaktör, ELLE), Nina Oja (Creative Director, ELLE), Angelina Bergenwall (Fotograf), Ann-Sofie Johansson (Creative Director, H&M), Behnaz Aram (Designer och kreatör), Emilia de Poret (Modeexpert), Imane Asry (Digital kreatör), Maria Barsoum (Stylist) och Robin Douglas Westling (Creative Director, SFC).

Annons

Följ oss redan nu, för att inte missa något. Allt innehåll om årets ELLE-gala kommer finnas under hashtaggen #ellegalan2023.

Instagram: @ELLESVERIGE

Tiktok: @ellesverige

Facebook: @ellesverige

Galasajt: elle.se/elle-galan

SE OCKSÅ: ELLE-galan 2022 - EfterfestenBrand logo
SE OCKSÅ: ELLE-galan 2022 - Efterfesten

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons