ELLE-galan 2023: Vinnare av Årets stylist är Wasima Ayad

21 apr, 2023 
AvHelena Skoog
Wasima Ayad
Förutom att hon är en av Sveriges bästa och coolaste stylister har hon ett svårslaget vintage-arkiv som nu blivit webbshop. Möt Årets stylist: Wasima Ayad.
Annons
Behind the scenes ELLE-galan 2023Brand logo
Behind the scenes ELLE-galan 2023

På ELLE-galan 2023 utsågs Wasima Ayad till Årets stylist. Läs mer om hennes tankar och känslor kring priset här.

Wasima Ayad vann Årets stylist på ELLE-galan 2023

Stort grattis! Berätta om känslan när du fick veta att du vunnit!

– Nej men jag blev helt ärligt talat stum! Ord kändes helt enkelt inte tillräckliga. Jätteglad såklart! Otroligt fint pris att få.

Vad betyder det här priset för dig?

– Det här priset är som ett litet pit stop på min konstnärliga resa. Jag har jobbat som stylist i elva år och har fått jobba med så många olika människor och olika hjärteprojekt – det här priset känns som en reflektion på allt mitt arbete och inte bara år 2023.

Hur kom du in på styling från början?

– Jag hade inget val, styling valde mig! Jag har alltid uppskattat personlig stil och konsten att uttrycka sig med hjälp av kläder. Jag älskar att försöka förstå vad någon kommunicerar genom valet av mode. För tolv år sedan hade jag en vän som behövde hjälp med styling till hennes singelomslag, jag drog några looks från min egen garderob och klädde henne. Singelomslaget fick bra respons och nu är jag här!

Annons

Hur känner man igen en styling som du ligger bakom?

– Min stylingstil är oberäknelig och fri. Den är moody som jag själv, skiftar energier från höger till vänster men kärnan består – fri! Jag har fått höra att många identifierar min konst som något med stark kvinnlig energi. Jag håller nog med, jag älskar kvinnor och är besatt av att se dem klädda i plagg som får dem att känna sig tio av tio. Oftast tar man bättre plats när man känner sig nice.

Om du fick styla vem som helst – vem och varför?

– Omahyra Mota, Monica Bellucci och Rihanna. Jag vill inte välja, de alla är livets musor!

Berätta om din egen look på ELLE-galan!

– Min look är från mitt egna vintage-arkiv, Dar Warda. Den är inspirerad av gamla, tidlösa arabiska artister som Fairouz och Oum Khaltoum. Det känns som om de verkligen har bemästrat konceptet sann glamour.

Vad händer härnäst för dig? Vad har du för drömmar och planer för framtiden?

– Bortsett från mitt arkiv, så har jag även öppnat min online-vintagebutik, dar-warda.com, där jag har kurerat det bästa vintage- och second hand-modet. Det kommer ännu mer creative direction från Dar Warda som jag är otroligt peppad på. Jag ska även regissera min första kortfilm som spelas in nu i slutet av sommaren!

ELLE-GALAN 2023: Årets designer Ellen Hodakova LarssonBrand logo
ELLE-GALAN 2023: Årets designer Ellen Hodakova Larsson
Annons