Vinnare av Årets beauty på ELLE-galan 2024 är Danielle Lundgren för Frikiki Nails

19 apr, 2024 
AvHelena Skoog
danielle lundgren frikiki nails årets beauty elle-galan 2024
Robin Smed
Med en relevant nerv, känsla för samtidens strömningar och ett helt eget språk har hon skapat en estetik som både sticker ut och visar vägen. En kreatör ut i fingerspetsarna, bokstavligt talat – vars naglar pryder händerna på våra mest stilsäkra stjärnor. Årets beauty på ELLE-galan 2024 går till Danielle Lundgren för Frikiki Nails!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så följer du Elle-galan 2024 liveBrand logo
Så följer du Elle-galan 2024 live

Vad betyder det här priset för dig?

– Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig! Jag och mina vänner grät när jag fick reda på detta. Det är en enorm appreciation-bonus i mitt liv. Jag vill verkligen tacka ELLE för detta otroliga priset!

Hur kom du in på just naglar från början?

– Det var under pandemin när jag inte längre kunde jobba som professionell dansare. Jag har alltid tyckt om att måla och jobba med struktur och färg. Alla har så olika stilar och det är kul att ta fram deras sätt att uttrycka sig på och se hur de lyser upp. Det är liksom tio små canvas som ska målas och man får ju välja precis vad som helst.

Annons

Hur känner man igen en nagel-look du skapat?

– Jag skulle säga att det är mycket struktur och olika färger. 3D-former med både tydliga och abstrakta teman. I Sverige är det relativt nytt med att ha nail art till vardags och de som bär mina naglar har oftast ganska färgglada eller utstickande naglar.

Ser jag ett mönster eller en struktur som jag tycker är spännande försöker jag återskapa det i nagelform

Danielle Lundgren för Frikiki Nails – Årets beauty på ELLE-galan 2024
Danielle Lundgren för Frikiki Nails
Danielle vinner Årets beauty på ELLE-galan 2024.Robin Smed

Frikiki Nails, vinnare av Årets Beauty 2024 på ELLE-galan hämtar inspiration överallt

Var hämtar du inspiration?

– Typ överallt! Ser jag ett mönster eller en struktur som jag tycker är spännande försöker jag återskapa det i nagelform. Det kan vara i godisbutiken eller loppisen, i en film eller en utsikt.

Annons

Hur målar du dina egna naglar inför ELLE-galan?

– Jag tänker att jag inte kommer ha alltför långa, men de kommer vara färgglada och glimma till på bästa sätt!

Och vilka kläder matchar du med?

– Antingen matchar jag med färgen röd som är en stor del i min outfit eller så bryter jag av med helt andra färger. Jag kommer i alla fall inte bära vita eller svarta naglar. Svart och vitt kan vara kaxigt men det blir det inte denna gång.

Vad händer härnäst för dig och vad har du för drömmar för framtiden?

– Jag älskar att få byta miljöer och träffa nya människor, det inspirerar mig otroligt mycket. Förhoppningsvis får jag hoppa runt på olika jobb där jag fortfarande får leka med framhävandet av färger och struktur. Jag älskar att resa, så om det skulle finnas möjligheter att jobba utomlands eller runt om i Sverige i perioder skulle jag bli lycklig!

Foto: Robin Smed

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons