Årets bäst klädda kvinna på ELLE-galan 2024 är Yaeger

19 apr, 2024 
AvHelena Skoog
yaeger årets bäst klädda kvinna 2024
Med en humoristisk, lekfull sagovärld och ett helt eget estetiskt språk är hon en artist att inspireras av, som ger energi och glädje. Hennes stilkänsla, mod och kreativitet formar ett uttryck som ger avtryck – både visuellt och musikaliskt. Årets bäst klädda kvinna på ELLE-galan 2024 är Yaeger!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så följer du Elle-galan 2024 liveBrand logo
Så följer du Elle-galan 2024 live

Stort grattis! Berätta om känslan när du fick veta att du vunnit!

– Gud, jag kände typ ”hur vet de?”, haha. ”Syns jag så mycket att de kan ta ett sånt stort beslut?” Så det var väl en insikt litegrann, att det senaste året ser faktiskt folk vad jag har på mig i en massa olika medier och kanaler. Ibland glömmer jag det i havet av alla sista minuten-beslut i mitt rum och stress-samtal till min stylist på Facetime, eller när min kille syr något två dagar innan mitt första arenagig. Det fick mig också att tänka på den gången ett killgäng skrattade och pekade åt mig utanför Max Odenplan i höstas, de tyckte väl jag såg lol ut och jag kan ändå absolut ge dem det, haha. Kläder är kul på det sättet. It serves many purposes. Jag var deras narr den dagen och nu blir jag erkänd som Årets bäst klädda kvinna av ELLE. Guess I’m serving society!

Annons

En vardagslook kan vara typ vad som helst för mig

Yaeger – Årets bäst klädda kvinna på ELLE-galan 2024

Hur skulle du själv beskriva din stil?

– Hmm, kanske en blandning av 90’s club kids, cirkuskläder, Tim Burton, Prada och troll.

Din största stilinspiration?

– Queen of hearts har varit en stilinspo länge nu! McQueen och Vivienne Westwood är ju ofta med i mitt bakhuvud. Annars ändras det hela tiden för mig, just nu är det Róisín Murphy. Det är nog egentligen mer attityden och inställningen hon har till kläder. Hon är så chill, men så störd och fri. Googla Róisín Murphy stage clothes så fattar du.

YAEGER, ÅRETS BÄST KVINNA 2024 OM SIN KLÄDSTIL

Hur ser en typisk vardagslook ut för dig?

– En vardagslook kan vara typ vad som helst för mig. Det beror på hur jag mår den dagen, jag klär mig verkligen efter humör. Tar det jag har i garderoben och slänger ihop grejer tills jag är nöjd och känner att kläderna kan hjälpa och jobba i symfoni med mitt huvud.

Och hur klär du dig helst till fest?

– Det beror på, jag har nog två olika vibes. Ibland vill jag ha typ korsett och ett par hotpants, kanske en minikjol och höga boots till. Annars är det baggy byxor (något som ger illusionen av att mina höfter rör sig mer än vad de gör är alltid yummy) med en magtröja/tits out-topp.

Slutligen: Berätta om din look på ELLE-galan!

– Maximilian Raynor! Från UK. Han är verkligen på väg uppåt nu och jag älskar det han gör. Han pleasar verkligen mig estetiskt och stilistiskt med sina kläder. Jag hoppas att han kan vara någon jag får chansen att jobba med långsiktigt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons