Rött eller vitt vin? Låt ditt stjärntecken bestämma!

Vilket vin passar ditt stjärntecken?

Är du nyfiken på en ny druva eller har du helt enkelt bara tröttnat på att alltid dricka samma vin? Vänd dig till stjärnorna för tips!
06 april, 2017

Kan ditt stjärntecken berätta vilket vin du gillar bäst? Kanske, kanske inte. Men visst kan det vara ett kul sätt att testa nya viner på! Det här säger just ditt horoskop.

Väduren

(21 mars–19 april)

Väduren är modig, spontan och snabbfotad – du behöver ett vin med en lika utmanande personlighet som din egen. Öppna en flaska Cabernet Sauvignon. Den stora, komplexa smaken lär vara lika gripande som den energi du sprider när du kliver in i ett rum.

Vintips till väduren.

Vintips till väduren.

Oxen

(20 april–20 maj)

Du är en varm person, även om dina medmänniskor inte alltid förstår det. Ta fram en Malbec, ett vin känt för att ändra karaktärsdrag beroende på region. Lite som din personlighet när du är i ett sällskap med olika personer, eller hur?

Vintips till oxen.

Vintips till oxen.

Tvillingarna

(21 maj–21 juni)

Vissa tror att du enkelt får humörsvängningar men det handlar inte om det – du är snarare mångsidig. Du vill ha en Zinfandel, ett vin som kan anpassas till alla situationer och som smakar bättre för varje klunk du tar.

Vintips till tvillingarna.

Vintips till tvillingarna.

Kräftan

(22 juni–22 juli)

Som det vattentecken du är följer du med strömmen. En lätt Pinot Noir-blandning är ett vin helt i din stil. Givetvis är även champagne ett passande val för en kräfta.

Vintips till kräftan.

Vintips till kräftan.

Lejonet

(23 juli–22 augusti)

Den kryddiga Syrah-druvan (även kallad Chiraz) är troligtvis den enda druvan som kan matcha din värme och intensitet. Druvsorten har producerat några av världens rikaste och djupaste viner och en lejonhona behöver ett vin med en själ som matchar hennes egen, eller hur?

Vintips till lejonet.

Vintips till lejonet.

Jungfrun

(23 augusti–22 september)

Jungfrun är känd för att vara något blygsam och praktisk så ett vin som inte är allt för ovanligt är rätt för dig. Testa en klassiskt Chardonnay; en rik och rund druva med frukttoner som är lika opretentiösa som du.

Vintips till jungfrun.

Vintips till jungfrun.

Vågen

(23 september–22 oktober)

En våg vill ha balans i alla delar av livet. Vinet som passar dig är ett Sauvignon Blanc. Välj en sort med en stark citruston, det kommer du att tycka om.

Vintips till vågen.

Vintips till vågen.

Skorpionen

(23 oktober–21 november)

Du lär ha hört vid flera tillfällen hur viljestark och ambitiös du är. Kanske även passionerad? Varför inte välja ett vin som har exakt samma kvalitéer? Ditt vin är ett Bordeaux. Ett kryddigt, komplext och väldigt dyrt Bordeaux.

Vintips till skorpionen.

Vintips till skorpionen.

Skytten

(22 november–21 december)

Skytten älskar djupa, filosofiska konversationer och just därför passar du bra med ett vin som väcker känslor hos dig. Ett vin med rik rökighet och välsmakande toner som Merlot kommer definitivt att vara en god vän till samtalet.

Vintips till skytten.

Vintips till skytten.

Stenbocken

(22 december–19 januari)

Du är dominant i dina relationer och troligtvis gillar du att vara den som har makten. Testa en Chablis. Den karaktäristiska kritigheten är inte för alla – det krävs helt enkelt rätt person för att uppskatta charmen bakom en Chablis. Precis som du.

Vintips till stenbocken.

Vintips till stenbocken.

Vattumannen

(20 januari–18 februari)

Du anses alltid vara den smarta i gänget. Men ärligt talat gillar du bara att tänka. Vattumannen passar med en Viognier eftersom den är enkel utan att vara för simpel eller drickbar. Ibland är den något kryddig, ibland väldigt fruktig – men alltid ett perfekt val för den som gillar att filosofera över livet.

Vintips till vattumannen.

Vintips till vattumannen.

Fiskarna

(19 februari–20 mars)

Fiskarna behöver intellektuell stimulans. En fisk kräver spänning och stabilitet på samma gång och älskar ett vin som förändras under tiden hon dricker det. Ett smörigt Sancerre med små hintar av lime kommer att ge henne precis det hon söker.

Vintips till fiskarna.

Vintips till fiskarna.

Läs också: Hälsoastro för alla stjärntecken

Källa Bustle
Foto: Shutterstock