Artikeln innehåller reklamlänkar

Vilket champagneglas är bäst?

12 apr, 2016 
AvThowe Wagner Larsson
Vilka champagneglas är bäst? Flöjtglas eller coupeglas?
Champagne är en festlig dryck som sätter guldkant på det mesta. Frågan är vilket glas som är bäst att dricka den ädla drycken ur? De avlånga flöljtglasen eller de runda coupeglasen?
Annons

De flesta av oss dricker champagne i de klassiska, smala så kallade flöjtglasen. Den avlånga formen är inte bara visuellt vacker för champagne, den hindrar även bubblorna från att försvinna.

Men faktum är att vi går miste om en hel del av doft- och smakupplevelsen när vi häller upp drycken i ett avlångt glas.

Precis som ett vin behöver även champagne tid på sig att andas. När du smakar av ett vin är doften en central del i bedömningen. Problemet med de avlånga, smala champagneglasen är att du inte kan känna doften på samma sätt eftersom glaset är för smalt i öppningen.

Flöjt- eller coupeglas, vad väljer du? Foto: Shutterstock
Flöjt- eller coupeglas, vad väljer du? Foto: Shutterstock

Det bästa glaset att servera champagne ur? Det beror helt på vad du är ute efter! Om du föredrar bubblorna är det avlånga glaset bäst. Ett klassiskt coupeglas eller vanligt vinglas är däremot att föredra om du vill få ut det mesta av doft-och smakupplevelsen.

Annons

Coupeglas:

Coupeglas.

Flöjtglas under 100 kr:

Flöjtglas under 100 kr.

Ikea, Svalka: 7 kr.
Åhléns, Harmoni: 99 kr.
Bruka: 95 kr.

Annons

Flöjtglas över 100 kr:

Flöjtglas över 100 kr.

Kosta Boda, Line: 399 kr.
Iittala, Essence, 298 kr/2-pack.
Orrefors, More: 499 kr/4-pack.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons