Trendigt vin med låg alkoholhalt - nu i din matbutik!

Nu kan du köpa gott vin i din matbutik!

Allt fler svenskar väljer vin med låg alkoholhalt. Den främsta anledningen är hälsan och i takt med att intresset har ökat har även utbudet breddats. Nu finns det flera riktigt goda viner att välja bland i vanliga mataffärer.
08 januari, 2016

Enligt en undersökning som Lindeman’s genomförde 2015 väljer 34 procent av konsumenterna vin med låg alkoholhalt av hälsoskäl. Förutom en sund livsstil har det blivit allt mer självklart som en god värd eller värdinna att erbjuda sina gäster mer eller mindre alkoholfria alternativ.

– Det är kul att se att svenskarnas positiva inställning till lågalkoholvin ökar för varje år. En tänkbar förklaring, utöver hälsoaspekten, är att alltfler uppskattar smaken och kvaliteten av lågalkoholvin idag jämfört med tidigare. För alla de som vill ha sundare start på det nya året och som samtidigt vill sätta lite guldkant på tillvaron kan idag välja ett vin med lägre alkoholhalt – detta utan att kompromissa med smaken, säger Anna Andrée Jeppe, Marketing Manager Nordics på Treasury Wine Estates.

Idag kan man köpa vin på mellan 0,5 och 2,2 procent från till exempel Lindeman’s och Rawson’s Retreat i mataffären. Det finns vita, röda och mousserande viner och priserna ligger på mellan 55 kr och 67,90 kr.

Sugen på alkoholfria drinkar? Klicka här!

Alkoholfria drinkar.

Alkoholfria drinkar.