Somersby lanserar cider med mindre sötma

01 mar, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Lagom till våren lanserar Somersby en torrare cider som påminner om mousserande vin. Drycken passar utmärkt både som sällskapsdryck och till lättare rätter istället för drycker med högre alkoholhalt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
 Somersby Orchard Selection kommer i två goda smaker.
Somersby Orchard Selection kommer i två goda smaker.

Väljer du oftast vin när du ska servera en festlig måltid till dina gäster? Ser du cider som en söt dryck som dricks för sig? Det är du inte ensam om. Därför lanserar Somersby en ny kollektion cider med torrare smak och mindre sötma, tänkt att avnjutas till lättare maträtter och tilltugg.

– Med lanseringen av Somersby Orchard Selection vill vi visa att cider kan vara ett sofistikerat och tilltalande val för många tillfällen. Den friska äppelcidern har en lättare karaktär och en mer förfinad smak än dagens utbud av torr cider, säger Helena Sandström, marknadschef för cider på Carlsberg Sverige.

Annons

Cidern lanseras i två olika smaker

  • Secco är en frisk, halvtorr och elegant cider med tydlig grund i gröna äpplen. Den lämpar sig väl som aperitif, till förrätten och till skaldjur.
  • Sparkling Rosé är en bubblig, halvtorr äppelcider med rosékaraktär och syrlig, röd krusbärsarom. Den avnjuts bäst till kryddiga rätter.

Somersby Orchard Selection har en alkoholhalt på 4,5 % och finns att beställa på Systembolaget från den 1 mars. Pris: 17,90 kr.

Recept: Frisk äppeldrink med cider och lime

Somersby Orchard Selection Secco.
Somersby Orchard Selection Secco.
Somersby Orchard Selection Sparkling Rosé.
Somersby Orchard Selection Sparkling Rosé.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons