Skinny Champagne – utan tillsatt socker!

15 aug, 2016 
Skål för Skinny Champagne!
Nu kan du njuta av ett glas champagne eller prosecco med ÄNNU bättre samvete! Skinny Champagne och Skinny Prosecco gör nämligen mousserande vin helt utan eller med väldigt lite tillsatt socker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Alla viner innehåller socker, men vissa innehåller betydligt mer socker än andra. Anledningen att vin innehåller socker är att jästen inte lyckas omsätta allt socker i druvorna till alkohol under jäsningen. I vissa fall tillsätts även extra socker för att mjuka upp vinets smak.

Tanken bakom Skinny Champagne

Kvinnan bakom succén Skinny Champagne och nyheten Skinny Prosecco är den brittiske entreprenören och före detta BBC-hallåan Amanda Thomson. Idén föddes när Amanda studerade på det kända kulinariska institutet Le Cordon Bleu School i Paris.

– Jag är uppfostrad av en hälsomedveten mamma som lärde mig att socker var djävulen. Det visade sig att hon hade rätt. När jag växte upp blev jag förälskad i champagne och ville därför skapa en samling riktigt bra viner, helt utan eller med väldigt lite socker, berättar Amanda.

Resultatet är en vanlig champagne och en rosé-champagne helt utan tillsatt socker samt en prosecco med endast 7 gram socker per liter.

Amanda Thomson är kvinnan bakom Skinny Champagne.
Amanda Thomson är kvinnan bakom Skinny Champagne.

Mycket socker i viss champagne

Vanlig champagne och prosecco innehåller ofta mellan 12 och 17 gram socker per liter, men vissa sorter innehåller så mycket som 33-50 gram – vilket förvisso inte är lika mycket som till exempel Coca-Cola som innehåller 106 gram socker per liter.

Än så länge har Skinny Champagne inte kommit till Sverige, men varumärket finns bland annat att köpa på Selfriges i London.

Men det finns ju förstås andra tillverkare som saluför champagne och mousserande vin utan tillsatt socker, om du blir sugen att testa. Att inte tillsätta socker heter non dosage eller brut nature – så håll utkik efter det på etiketten!

Läs också:

Champagne hjälper dig att hålla vikten

Så mycket socker innehåller 9 vanliga viner

Skinny Champagne Grand Cru Brut, Skinny Prosecco och Skinny Champagne Grand Cru Rosé.
Skinny Champagne Grand Cru Brut, Skinny Prosecco och Skinny Champagne Grand Cru Rosé.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons