Rödvin eller bubbel? Ditt husdjur avslöjar vad du har i glaset

09 okt, 2018 
AvEmma Castman
Hundägare föredrar rödvin och kattägare föredrar bubbel.
Föredrar du mustigt rödvin eller friskt bubbel? Tro det eller ej – men tack vare ditt husdjur går det att genomskåda vad du föredrar att sippa på i glaset.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Föredrar du intensivt spinnande och tydligt fräsande framför ljudligt skällande och ihärdigt ylande? Med andra ord – är du en katt- eller hundmänniska? Ditt favoritdjur kan nämligen avslöja en hel del om din personlighet. Till exempel vad du föredrar att hälla i glaset när det vankas fest.

Det är magasinet Marie Claire som har publicerat en studie om att valet av husdjur är kopplat till vad man som husse eller matte föredrar att dricka. Undersökningen är gjord av australiensiska vinmakare och sammanlagt har de observerat 1 700 djurägare. Hokuspokus eller imponerande upptäckt? Faktum är att studien är förankrad hos en veterinär som bekräftar att det absolut kan finnas ett samband.

Vilket djur hör ihop med vilken dryck?

Studien visar att kattmänniskor helst dricker bubbel och att hundägare oftast törstar ett glas mustigt rött – allra helst med druvor som pinot noir eller shiraz.

Annons

Den australienska tv-personligheten och veterinären Robert Zammit menar att studien inte är helt ologisk. Han syftar till att hundägare gillar att spendera tid utomhus – och att det inte finns något härligare än att komma hem till ett glas rött efter en heldag i friska luften. Förklaringen till att kattägare föredrar champagne, cava eller prosecco menar han beror på att de oftast är mer sofistikerade människor.

Provocerande stereotypiskt eller komiskt jämförande? Trots att studien visar att kattägarna drack dubbelt så mycket bubbel som hundägarna gäller det nog att ta upptäckten med en nypa salt.

Läs också: Nu lanseras vin för katter – med kattmynta

Apollo Peak har lanserat vin med kattmynta för katter.
Apollo Peak har lanserat vin med kattmynta för katter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons