Forskare: Öl bättre mot smärta än alvedon

29 aug, 2017 
AvSofia Börjesson
Forskare vid University of Greenwich har kommit fram till att öl i måttlig mängd kan minska smärta med upp till 25 procent.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Öl kan fungera smärtslindrande. Foto: IBL
Öl kan fungera smärtslindrande. Foto: IBL

I en studie förklarar forskarna att två stora starköl, som höjer alkoholhalten i blodet till 0,08 procent, är optimalt för att bli kvitt smärta så fort som möjligt.

Forskarna har gått igenom 18 olika studier som handlar om hur öl och alkohol kan lindra smärta, och de hoppas att deras fynd ska kunna bidra till att nya mediciner tas fram.

– Alkohol kan jämföras med opioder som kodein, och effekten är mer kraftfull än i paracetamol, säger forskaren Trevor Thompson till The Independent.

Annons

Läs även: 9 tecken på att du dricker för mycket alkohol

Varning för missbruk

Forskarna varnar för att alkoholens smärtlindrande egenskaper potentiellt kan leda till att människor med kronisk smärta missbrukar alkohol. Huruvida det är hjärnans smärtreceptorer som påverkas av alkoholen eller om det bara sänker ångestkänslorna hos personen framgår dock inte av studien.

Läs även: Har du också hällt upp ölen fel i hela ditt liv?

Hur häller du upp din öl? Foto: IBL
Hur häller du upp din öl? Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons