Biodynamiska bubblor på Nobelfesten

11 dec, 2011
Fourny Premier Cru Blanc de Blancs.
Varför inte göra som nobelpristagare och kungligheter? Skåla ekologiskt i Veuve Fourny Premier Cru Blanc de Blancs!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När Charles-Henry Fourny från Champagne var i Stockholm passade vi på att prata lite med honom och prova flera av deras champagner.

Alla vingårdar är biodynamiska

Charles-Henry berättade om sina vingårdar som ligger i sydöst och som alla är biodynamiska. Huset har ett trettiotal lägen som ligger i Vertus (ett av 38 premier cru-lägen i Champagne) och nobelchampagnen gjordes på 100% Chardonnay där varje läge vinifierats för sig på små ekfat. För att få rätt husstil blandas basvinet med flera årgångar vin de réserve innan det jäses en andra gång på flaska enligt den traditionella metoden och får ligga i 30 månader innan det degorgeras och tappas på butelj.

Fourny Premier Cru Blanc de Blancs, Champagne, Frankrike (BS 77389) 249 kr.

Fin guldgul färg och små pigga bubblor. Doft av citrus och persikor. Mycket torr medelfyllig smak med fin syra och toner av syrliga äpplen, citrus och vit persika. Gott både som fördrink och till rätter som nobelfestens hummer med jordärtskockscrème.

Fourny Premier Cru Blanc de Blancs, Champagne, Frankrike (BS 77389) 249 kr.
Fourny Premier Cru Blanc de Blancs, Champagne, Frankrike (BS 77389) 249 kr.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons