Lusse Lelle – julöl som smakar saffran!

Brekeriet lanserar Lusse Lelle med smak av saffran.

Älskar du lussebullar och öl? Då är Brekeriets saffransdoftande suröl Lusse Lelle något för dig. Perfekt till adventsfikat eller glöggminglet!
05 november, 2018

Längtat efter att få frossa i lussekatter? Nu finns de även i flytande form. Det skånska bryggeriet Brekeriet upprepar nämligen förra årets succé och släpper även i år julölen Lusse Lelle.

Lusse Lelle är en syrlig veteöl med smak av saffran, citrus och mandel. God till adventsfikat eller varför inte som adventsfika, för den som föredrar öl framför sötsaker. Eftersom ölen är väldigt syrlig passar den bra med lite sötare och saltare tilltugg som till exempel pepparkakor med ädelost eller nötter. Varför inte äta den tillsammans med en lussebulle för den ultimata saffranskicken?!

Lansering sker på Systembolaget den 7 december, men det gäller att vara snabb för förra året sålde ölen slut snabbt. I år släpper man totalt 10 000 flaskor i utvalda butiker samt i beställningssortimentet.

Folkölen Lusse Lille i butik redan nu!

För dig som inte orkar vänta till december finns redan nu den för året helt nya folkölen Lusse Lille att köpa i utvalda matbutiker och på MatHem.se! Alkoholhalten ligger på 3,5 % och ölen kostar ca 35 kronor.

Läs också: Lussekorven – lussebulle och korv i ett!

Lusse Lelle och Lusse Lille – julöl från Brekeriet med smak av saffran!

Lusse Lelle och Lusse Lille – julöl från Brekeriet med smak av saffran!

Av: Rebecca Wictor och Rose-Marie Söderlund