Grönstedts lanserar prisvärd champagne

05 nov, 2014 
AvRebecca Wictor
Grönstedts champagne och en bakelse av Daniel Roos.
Den första december släpper Grönstedts, mest kända för sin cognac, en egen champagne. En champagne med generös fruktig och frisk karaktär av persika, citrus och mineral.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Grönstedts champagne passar bra till de flesta maträtter och Grönstedts själva bad konditorn Daniel Roos laga upp en passande dessert, då det är ett perfekt tillfälle att dricka skumpa (förutom vid gräddiga glassdesserter, som vår dryckesskribent Ia Orre brukar säga).

Så smakar champagnen

– Det är med stolthet som vi presenterar Grönstedts Champagne – resultatet av ett nära samarbete med C.R.V.C. där vi tillsammans valde ut en cuvée som genom extra lång lagring har fått en komplex och fyllig fruktighet av persika och mogna äpplen. Med ett friskt avslut av citrus och mineral passar den utmärkt till både aperitif och till olika typer av maträtter. Moussen i champagne överraskar munnen och det går alltid att finna nya spännande smakkombinationer, berättar Carin Widoff, produktchef på Altia Sweden.

Grönstedts champagne släpps som sagt den 1 december och kommer kosta endast 269 kr.

Grönstedts Champagne.
Grönstedts Champagne.
Grönstedts champagne och en bakelse av Daniel Roos.
Grönstedts champagne och en bakelse av Daniel Roos.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons