Franska cidern Galipette lanseras i Sverige - utan tillsatt socker

05 jul, 2017 
AvRedaktionen
För dig som gillar torr cider lanseras nu det franska märket Galipette på Systembolaget. Cidern tillverkas av 100 % äppeljuice, helt utan tillsatt socker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Franska cidern Galipette lanseras i Sverige.
Franska cidern Galipette lanseras i Sverige.

Galipette tillverkas av handplockade äpplen som odlas lokalt i Bretagne och Normandie i nordvästra Frankrike. Cidern är naturligt glutenfri och har inget tillsatt socker, vilket gör den till ett friskare alternativ till öl. Eftersom alkoholstyrkan ligger på 4–4,5 % är den även ett bra alternativ för den som vill ha en lägre alkoholhalt än vin.

Galipette kostar 19:90 kr och finns i två smaker:

Galipette Brut (nr 89288)

Guldfärgad cider som är lätt mousserande. Cidern har en framträdande smak av äpple och en torr och fruktig karaktär. Alkoholhalt: 4,5 %.

Annons

Galipette Biologique (nr 89356)

Ekologisk och bärnstensfärgad cider som är lätt mousserande. Cidern har en lite sötare karaktär, vilken uppnås genom att ta vara på sötman från äpplena. Alkoholhalt: 4,0 %.

Recept: Äppeldrink med cider

Franska cidern Galipette lanseras i Sverige.
Franska cidern Galipette lanseras i Sverige.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons