Edward Blom släpper lättvinsglögg för vuxna

Edward Blom släpper lättglögg.

Efter förra årets succé med Edward Bloms maffiga och mysiga starkvinsglögg släpper han i år en lättvinsglögg med vuxen smak.
29 oktober, 2018

Det är inte alltid man kan eller vill dricka alkohol, men alkoholfria alternativ är inte alltid lika goda. Det vill mathistoriken Edward Blom ändra på nu när han i samarbete med Saturnus tagit fram en lättvinsglögg med 1,2 % alkohol.

– Det här är hur jag vill att en glögg med låg alkoholhalt ska smaka. Den är mindre söt än andra alkoholfria glöggar och kryddorna tillsammans med den lilla gnuttan konjak ger den trycket som ofta saknas. Det är en alkoholfri glögg för vuxna, säger Edward Blom.

Mycket av allt och låg sockerhalt

Trots den låga alkoholhalten är glöggen riktigt god och smakrik. Visionen är densamma som för starkvinsglöggen: Mycket av allt, inget modernt trams och låg sockerhalt.

I botten på glöggen finns ett avalkoholiserat rödvin som sedan är smaksatt med mörkt farinsocker, torkade frukter, kanel, kardemumma, nejlika, ingefära och pomerans. Slutligen är glöggen spetsad med en liten skvätt konjak.

Edward Bloms lättvinsglögg lanseras i dagligvaruhandeln i slutet av oktober. Priset kommer ligga på ca 35 kr.

Läs också: Edward Blom lanserar egen snaps

Edward Blom släpper lättglögg i samarbete med Saturnus.

Edward Blom släpper lättglögg i samarbete med Saturnus.