Edward Blom släpper maffig och mysig glögg

Edward Bloms maffiga och mysiga glögg.

Den glöggälskande gastronomen Edward Blom har lanserat en egen glögg med det passande namnet "Edward Bloms maffiga och mysiga glögg".
08 november, 2017

Tro det eller ej, men nu är det knappt två månader kvar till julafton och en dryg månad tills pepparkakor och tomtar intar våra hem. Passande nog har folkkära gastronomen och tv-personligheten Edward Blom nu tagit fram en glögg tillsammans med glöggtillverkaren Saturnus.

”Edward Bloms maffiga och mysiga glögg” har en kraftig smak av rödvin, torkad frukt, klassiska kryddor och konjak.

– Jag har enormt starka åsikter om hur glögg ska smaka. Klassisk svensk glögg tycker jag alltid ska bestå av vin, sprit och kryddor. Riktig glögg måste innehålla sprit för att kunna brinna. I detta fall har vi valt att spetsa min glögg med en prima konjak, säger Edward Blom.

Glögg med lägre sockerhalt

Edward har varit noga med att hålla nere sockerhalten i glöggen.

– Glögg får absolut inte vara för söt, det är väldigt viktigt för mig. Man vill ju kunna dricka flera muggar utan att få sötchock. Jag är glad och stolt över att vi har lyckats få fram en glögg som smakar som den jag lagar hemma åt mina gäster, säger Edward.

Edward Bloms glögg finns att beställa på Systembolaget (nr 72167) för 99 kr från och med 24 oktober. Alkoholhalten ligger på 15 %.

Läs även: Blossa 2017 – så smakar årets glögg!

Blossa 2017 – så smakar årets glögg!

Blossa 2017 – så smakar årets glögg!

Av: Marlon Appelgren/Cafe.se