Nyhet! DuoBox med två sorters vin och druvor

30 aug, 2018 
DuoBox La Vie Est Sans Pareil finns i tre olika utföranden.
För dig som är sugen att testa två olika viner och druvsorter från en och samma box lanseras nu DuoBox på Systembolaget. Det finns totalt tre olika boxar att välja bland.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vinerna i DuoBox™ kommer från det franska vinhuset Maison Lavau och boxarna är framtagna i samarbete med Gastrodev Vin & Sprit. Maison Lavau har gjort sig kända för sina fantastiska viner från Rhônedalen såsom Gigondas och Châtueneuf-du-Pape.

Familjen Lavaus passion för vin började i Bordeaux på 1800-talet och i dag förfogar de över 180 ha vingårdar och samarbetar med över 350 odlare i södra Rhône och Languedoc, vilket garanterar en konstant kvalitet på vinerna i boxarna.

Två viner i en box

Idén att ha två viner i en box kläcktes av den vinintresserade kocken och kokboksförfattaren Yohan Adell von Corswant från Gastrodev för ca 2 år sedan. Efter en lång process med patent på förpackningen är de nu i mål. Syftet är att ge valfrihet och slippa bära två boxar.

Boxarna, med namnet DuoBox La Vie Est Sans Pareil, finns med tre olika kombinationer av druvor:

DuoBox med vitt/rosé (nr 71982), 239 kr.

Vin 1: Chardonnay

Doft och smak: Ett druvtypiskt vin med doft av mogen citrus och persika. Smaken är tropiskt fruktig med balanserad syra och lätt kryddighet.

Annons

Passar till: Fisk och skaldjursrätter, gärna grillade och halstrade rätter. Även utmärkt till matig sallad, grillad kyckling och annat ljust kött.

Vin 2: Cinsault

Doft och smak: Ett fruktigt ljust rosévin med doft av solmogna hallon, citruszest och vita blommor. Smaken är torr och frisk med inslag av sommarbär och blodapelsin.

Passar till: Utmärkt som aperitif men passar även perfekt till sydfransk fisksoppa, Sallad Nicoise eller till chark och plockmat.

DuoBox med vitt/vitt (nr 70549), 239 kr.

Vin 1: Chardonnay

Doft och smak: Ett druvtypiskt vin med doft av mogen citrus och persika. Smaken är tropiskt fruktig med balanserad syra och lätt kryddighet.

Passar till: Fisk och skaldjursrätter, gärna grillade och halstrade rätter. Även utmärkt till matig sallad, grillad kyckling och annat ljust kött.

Vin 2: Sauvignon Blanc

Doft och smak: Doften har inslag av gröna äpplen, syrlig citrus och vinbärsblad. Smaken är välbalanserad och frisk med inslag av krusbär och mogna äpplen.

Annons

Passar till: Fisk och skaldjursrätter, pocherade eller råmarinerade i t.ex. lime och chili. Klassisk kombination till getost och rätten Chevrè Chaud.

DuoBox med rött/rött (nr 77638), 239 kr.

Vin 1: Merlot

Doft och smak: Blåfruktig doft av plommon och björnbär med inslag av kakao. Medelfyllig, generös fruktig smak med mjuka tanniner och toner av röda bär.

Passar till: Rätter med både ljust och mörkt kött, t.ex. kycklinggryta eller lammstek. Passar även utmärkt till både krämig och tomatbaserad pasta samt till lagrade hårdostar.

Vin 2: Syrah

Doft och smak: Doften har inslag av hallon, körsbär och viol med viss kryddighet. Medelfyllig smak med len tanninstruktur och en generös fruktighet som domineras av syrlig frukt och mörka bär.

Passar till: Mörkt kött, gärna köttgrytor och stekar. Prova även till klassiker som köttbullar med gräddsås och rårörda lingon. Även gott till lagrade hårdostar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons