Missoni designar flaska åt Disaronno

16 nov, 2017 
AvRedaktionen
Disaronno wears Missoni (nr 712) kostar 174 kr.
Disaronno har för femte året i rad lanserat ett exklusivt designsamarbete med ett av Italiens största modehus. I år har turen kommit till Missoni.
Annons

Disaronno är en italiensk likör av sorten Amaretto. Den tillverkas främst av aprikoskärnor, men har en tydligt och karakteristisk smak av mandel med en viss bitterhet. Namnet kommer från det italienska ordet ”amaro” som betyder just ”bitter”.

Disaronno har tidigare haft fashionabla designsamarbeten med Moschino, Versace, Roberto Cavalli och Etro. Nu har turen kommit till Missoni, som tagit fram en färgsprakande flaska med sitt klassiska signaturmönster.

I år firar dessutom Angela Missoni 20 år som Creative Director för Missoni.

Här är en av våra favoritdrinkar med Disaronno:

Disaronno Sour

5 cl Disaronno

3 cl citronjuice

1,5 cl sockerlag

äggvita

Gör så här: Skaka alla ingredienser med is i en shaker och sila upp i ett glas fyllt med is. Garnera med en skiva citron. Du kan även toppa drinken med prosecco och eventuellt lite Angostura Bitter.

Disaronno Sour.
Disaronno Sour.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons