Disaronno lanserar designsamarbete med Trussardi

27 nov, 2018 
AvRedaktionen
Disaronno lanserar designsamarbete med Trussardi.
Den italienska likören Disaronno har tidigare lanserat flera uppmärksammade samarbeten med italienska modehus. Nu har turen kommit till Trussardi.
Annons

Disaronno är en italiensk likör av sorten Amaretto. Den tillverkas främst av aprikoskärnor, men har en tydligt och karakteristisk smak av mandel med en viss bitterhet. Namnet kommer från det italienska ordet ”amaro” som betyder just ”bitter”.

Flera italienska desisgnsamarbeten

Disaronno har tidigare haft designsamarbeten med Moschino, Versace, Roberto Cavalli, Etro och Missoni. Nu har turen kommit till Trussardi, som tagit fram en färgsprakande flaska med inspiraiton från street art och muralmålningar. Trussardis logo, i form av profilen på en greyhound, kan skönjas på flaskans framsida.

Disaronno (nr 712) kostar 179 kr för 500 ml och flaskan finns i begränsad upplaga i de flesta av Systembolagets butiker.

Drycken serveras kyld till desserter av frukt eller glass, som avec, eller används som drinkingrediens.

Disaronno wears Trussardi

I samband med lanseringen har teamet på Café Trussardi i Milano tagit fram en sötsyrlig cocktail med Disaronno. Här är receptet!

Annons

Ingredienser:

4,5 cl Disaronno

3 cl Sweet & Sour mix med passionsfrukt*

3 cl limejuice

0,5 cl lime cordial

ett par stänk bitter

äggvita

Gör så här: Skaka alla ingredienser med is och sila upp i ett champagneglas. Garnera med grapefrukt och en liten ätbar blomma och toppa med lite riven tonkaböna.

*Sweet & Sour mix är en blandning av sockerlag och citron som man enkelt kan göra själv hemma. Här har de även adderat passionsfrukt.

Disaronno wears Trussardi – the cocktail.
Disaronno wears Trussardi – the cocktail.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons