Därför ska du dricka black juice

Black juice innehåller aktivt kol!

Efter golden milk, kombucha och gröna juicer, den nya hälsodrycken som alla pratar om kallas för black juice, eller svart juice på svenska. Den hemliga ingrediensen som ger drycken dess färg? Aktivt kol.
27 april, 2016

Vad är aktivt kol?

Aktivt kol framställs av material med hög kolhalt som till exempel stenkol, träkol, torv eller kokosnötskal. Själva kolet är väldigt poröst och används bland annat för att rena vatten, destillera alkoholhaltiga drycker och inom medicin.

Vad är det bra för?

Aktivt kol absorberar skadliga, oönskade eller patogena ämnen i mag-tarmkanalen och förhindrar att de tas upp i kroppen. Det hjälper med andra ord kroppen att bli av med gifter och underlättar matsmältningen. Det motverkar diarré och kan användas vid akut förgiftning. Aktivt kol sägs även bota bakfylla, ge vitare tänder, förbättra andedräkten och vara bra för huden.

Finns det några nackdelar?

Överdrivet intag kan ge förstoppning och såväl din tunga som din avföring kan färgas svart. Det kan även minska upptag och effekt av andra läkemedel.

Var finns det att få tag i?

Aktivt kol säljs på apotek och i välsorterade hälsobutiker.

Recept på black juice

Recept av Linnea från bloggen Brookyn Kithcen >>

1 citron, saften

1 tsk aktivt kol

1 krm cayennepeppar

1 krm himalayan rött salt

2 msk lönnsirap

vatten

Gör så här: Blanda citronsaften med det aktiva kolet, cayennepeppar, salt och lönnsirap i en kanna. Spä med ca 2 – 2,5 dl vatten och smaka av med lönnsirap om du vill ha lite extra sötma.

Relaterade artiklar:

Därför är golden milk så nyttigt >>

Blanda nyttig shrub med vinäger och bär >>

Gör din egen kombucha – eller köp färdig >>

Så gör du switchel – hälsodrycken som botar bakfylla >>

Black juice är den nya hälsodrycken. Foto: Juice Generation

Black juice är den nya hälsodrycken. Foto: Juice Generation