Chill Out lanserar ekologisk prosecco

12 sep, 2016 
AvRedaktionen
Chill Out lanserar ekologisk prosecco.
Chill Out är Sveriges största vinserie och har sedan tidigare vitt, rött och rosévin i sitt sortiment. I höst lanserar de även sin första prosecco, för alla bubbelälskare.
Annons

Prosecco är ett italienskt mousserande vin, som till skillnad från champagne vanligtvis tillverkas genom tankmetoden och inte lagras på fat. Jäst och socker tillförs till vitt vin i en sluten trycktank och det är denna andra jäsning som skapar kolsyran.

Chill Out Prosecco (nr 77088) kostar 89 kr och har en frisk och fruktig doft av päron och citrus. Smaken är torr med inslag av päron och honungsmelon. Vinet har beteckningen Extra Dry som innebär att vinet har en restsötma på mellan 12-17 g/liter. I det här fallet 13 g/liter.

Serveringstips

Vinet passar utmärkt som både aperitif och sällskapsdryck men också till drinkar och fräscha lättare rätter som sallader och skaldjur.

Chill Out Prosecco (nr 77088) kostar 89 kr.
Chill Out Prosecco (nr 77088) kostar 89 kr.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons