Broccolikaffe är den nya kaffetrenden

13 jun, 2018 
AvMalin Ny
Vill du ha mjölk och socker i kaffet – eller kanske broccoli? Ja, du hörde rätt. Broccolikaffe är den senaste kaffetrenden. Blir du sugen på att testa?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vad sägs om en kaffe latte med broccoli?
Vad sägs om en kaffe latte med broccoli? Foto: CSIRO

Från enhöringslatte till glittrigt kaffe – de senaste åren har många kaffetrender kommit och gått. Och nu ser det ut som att en ny trend har kommit för att stanna – broccolikaffet. En grön, och något nyttigare, version av en kopp kaffe.

Uppfinningen kommer från australienska forskare vid organisationerna CSIRO och Hort Innovation. De har utvecklat ett slags broccolipulver som du enkelt ska kunna lägga i drycker och maträtter för att få maximalt med näring. Syftet är att få människor att få i sig tillräckligt med grönsaker varje dag, och två matskedar av pulvret per dag ska vara tillräckligt för att komma upp till den rekommenderade dosen.

Annons

Blandade recensioner

Det är dock långt ifrån alla som jublar över den något otippade smakkombinationen. Broccolikaffet har bland annat testats på kaféet Commonfolk i Melbourne, Australien, där det fick blandade recensioner.

– Forskning visar att australiensare inte får i sig den rekommenderade dagliga dosen av grönsaker under en dag, och alternativ som broccolipulver skulle kunna lösa det problemet, säger John Lloyd, chef på Hort Innovation, i ett pressmeddelande.

Om kombinationen av kaffe och broccoli inte får dina smaklökar att jubla av glädje tipsar forskarna om att det går minst lika bra att blanda i det gröna pulvret i smoothies, soppor, dippsåser och olika bakverk.

Godaste broccolisoppan – på 10 minuter >>

Godaste broccolisoppan – på bara 10 minuter!
Godaste broccolisoppan – på bara 10 minuter!

Källa: Mashable

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons