Blossa släpper glögg med mindre socker – och en med mer sprit!

24 nov, 2017 
AvJoel Linde
Blossa släpper glögg med mindre socker – och en med mer sprit!
Det klassiska glöggmärket Blossa har lanserat två värmande glöggnyheter. En ekologisk vinglögg med lägre sockerhalt och en spritbaserad glögg.
Annons

Blossa har redan presenterat smaken på 2017 års årgångsglögg, men det hindrar dem naturligtvis inte från att släppa fler varianter. Lagom till advent kommer de nämligen med två härliga tillskott till glögghyllan.

Blossa glögg 1917

Blossa glögg 1917 (nr 82777 på Systembolaget).
Blossa glögg 1917 (nr 82777 på Systembolaget).

Den vi går igång på lite extra är döpt till 1917, eftersom det är baserat på ett recept från 1917 ur J.D Grönstedts anrika arkiv. I dag dricker vi mest vinglögg eller starkvinsglögg, men för hundra år sedan var det mer riv i glöggen då den ofta hade en spritbas.

Därför är Blossa 1917 är en spritglögg med en bas av cognac och vodka, som kompletteras med de klassiska glöggvinerna tarragona, moscatel och portvin. Alkoholhalten är 25 procent.

Annons

Blossa ekologisk vinglögg

Blossa ekologisk vinglögg (nr 90168 på Systembolaget).
Blossa ekologisk vinglögg (nr 90168 på Systembolaget).Ifokus AB

Den andra sorten de släpper är en ekologisk vinglögg där de satsat på att dra ner sockerhalten betydligt. I stället för 190 gram socker per liter innehåller den 140 gram per liter, vilket gör ordentlig skillnad i sötman. Men de klassiska glöggsmakerna hänger givetvis med ändå.

Blossa 1917 är en beställningsvara medan den ekologiska vinglöggen finns i ordinarie sortiment.

Enkla tilltugg till glöggminglet.
Enkla tilltugg till glöggminglet.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons
Innehåller annonslänkar