Blossa 2017 – så smakar årets glögg!

19 sep, 2017 
AvRedaktionen
Blossa 17 Old Delhi är årets glöggsmak.
I år är det 15-årsjubileum för Blossas årgångsglögg, som varje år släpps i en limiterad upplaga. Årets smak hämtar inspiration från Indien.
Annons

Sedan 2003 reser Blossa varje år till en utvald plats i världen för att hitta inspiration till årets glöggsmak. Tidigare har man rest till bland annat Japan, Colombia, England och den djupa urskogen i Norrland.

Årets smak

I år har Blossa hämtat inspiration från den myllrande kryddmarknaden Khari Baoli i Old Delhi, Indien. Bland smakerna hittar vi solmogen mango, kryddig spiskummin och het chili.

– I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan finns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika. I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna. Den kryddiga tonen i årets glögg förstärks ytterligare av spiskummin för att i slutet få en tydlig hetta från chilin. Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Flaskans färg och form är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning.
Flaskans färg och form är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning.

Flaskans färg och form är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning, en gammal hantverkstradition i Indien där man dekorerar lastbilar, marknadsstånd och byggnader med handmålade mönster, symboler och budskap. Bakom designen står Scandinavian Design Group, som arbetat med Blossas årgångsglögg sedan starten av smakresan år 2011.

Annons

Blossa 17 Old Delhi (nr 86589) har en alkoholhalt på 15 % och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 20 september. Priset är 109 kronor för 750 ml.

Några av Blossas glöggsmaker genom åren.
Några av Blossas glöggsmaker genom åren.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons