Blossa 2012 – årets glögg smakar citrus

Blossa 2012 – årets glögg smakar citrus

Idag presenterade Blossa vad de smaksatt deras årgångsglögg med. Många var samlade på Östasiatiska museet i Stockholm för att få vara först med att höra nyheten.
07 september, 2012

Det är tionde året i rad som Blossa presenterar en ny glögg, tidigare har de tagit smak av blåbär, saffran eller kaffe. Men i år tittade man österut och fann Japan.

Yuzu och ingefära

Det är alltså den japanska frukten yuzu tillsammans med ingefära som smaksätter årets glögg. En frisk, lite bitter vit glögg som helst ska drickas rumstempererad.

Yuzu är en japansk citrusfrukt som man pressar till juice och använder som smaksättning av såser, vinäger, drycker och marmelad i östasiatiska kök. Den äts inte färsk då den är alldeles för sur.

Syran från frukten och hettan från ingefäran, som bara känns vagt, blandar sig riktigt fint med våra traditionella glöggkryddor. Den är inte för söt utan Blossa har lyckats göra en fräsch glögg.

Sayan Isaksson från Esperanto bjöd på goda tilltugg som sojarostade mandlar, sotad lax med äpple- och ingefärssallad och en väldigt smarrig misokola med mandelsmulor.

BLOSSA 12 finns i Systembolagets beställningssortiment från och med den 14 september och kan även beställas från www.bokablossa.se. Glöggen kostar 94 kronor.

Årets glögg från Blossa smakar citrus.

Årets glögg från Blossa smakar citrus.