Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongen

10 snygga vinglas för alla tillfällen och stilar

10 aug, 2022 
AvCecilia Persson
vinglas - rödvinsglas och vitvinsglas
Oavsett om du är ute efter rödvinsglas eller vitvinsglas finns det många fina och tidlösa vinglas att servera drycken i. Här hittar du våra favoriter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Oavsett om du dricker vin eller andra drycker så kan som bekant rätt sorts glas lyfta fram dryckens egenskaper på ett sätt som förstärker upplevelsen. Kanske är det dags att uppdatera innehållet i vitrinskåpet eller köksskåpen där hemma, eller bara komplettera med fina rödvinsglas eller vitvinsglas som passar just din favoritdruva.

Vinglas Bernadotte Georg Jensen
Vackra kristallglas med en spännande böljande form från Georg Jensen. Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

Vinglas – snygga rödvinsglas och vitvinsglas

Från stilren design till vinglas med det där lilla extra – här har vi samlat våra favoriter från bland annat Georg Jensen, Iittala, Orrefors och Hay för såväl rött som vitt vin.

Annons

Vinglas, Orrefors

I Orrefors populära serie More finns det glas för alla tillfällen. Just dessa vitvinsglas har en elegant och stilren design som tar fram det bästa av vinet i fråga. Se mer och köp glasen här (reklamlänk).

Vinglas More Orrefors
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

Här kan du spana in fler glas från More-serien (reklamlänk).

Vinglas, Iittala

Vinglasen med en lätt kantig design och hög fot från Iittalas serie Essence har länge varit en favorit hos många. Bakom designen står formgivaren Alfredo Häberli och just det här rödvinsglaset har en bred botten och en kupa som smalnar av upptill, vilket koncentrerar aromerna till näsan. Se mer och köp vinglasen här (reklamlänk).

Annons
Vinglas Essence, Iittala
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

Resten av glasen i serien hittar du här (reklamlänk).

Vinglas, Riedel

Populära Riedel har många fina glas som är anpassade för olika typer av vin, både rött och vitt. Dessa rödvinsglas från serien Veritas har en stor kupa som smalnar av måttligt upptill och är designade för att mildra strävhet och bitterhet i vin. Det passar en rad olika viner från nya och gamla världen, du kan läsa mer och köpa vinglasen Veritas här (reklamlänk).

Vinglas Veritas, Riedel
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

Här hittar du fler olika glas från Riedel för rött och vitt vin (reklamlänk).

Annons

Vinglas Chateau, Kosta Boda

Om du vill ha vinglas med det lilla extra så bör du spana in Kosta Bodas serie Chateau, som består av munblåsta glas med en mönstrad effekt för alla tillfällen. Glasen formgavs av Bertil Vallien redan 1981 och har sedan dess har det sålts över en miljon glas från serien. Just detta vitvinsglas har, liksom de andra glasen i serien, en vriden kupa som ger ett fint ljusgenomsläpp. Se mer och köp vinglasen här (reklamlänk).

Vinglas Chateau, Kosta Boda
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

Du kan se fler glas från serien här (reklamlänk).

Annons

Vinglas, Hay

Letar du istället efter glas som passar till många olika tillfällen och drycker så kan danska Hays serie Tavern vara något för dig. Den består nämligen av flera modeller av glas i olika höjder och med olika stor kupa som alla har en rustik och enkel design. De blir en fin kontrast till en mer stram och modern inredning i stan, samtidigt som de passar perfekt i sommarstugan och till många olika drycker – från vin och öl till vatten och lemonad. Se mer och köp glasen här (reklamlänk).

Vinglas Taverna, Hay
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

Vinglas, Eva Solo

Ett annat vinglas med en spännande design är det här rödvinsglaset från Eva Solo. Den stora kupan passar bra för viner gjorda på syrah och zinfandel samt kraftiga viner som exempelvis amarone. Liksom de andra glasen i serien har det en lutad kant upptill som gör att det sticker ut ur mängden. Se mer och köp vinglasen här (reklamlänk).

Annons
Vinglas lutande, Eva Solo
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

Vinglas, Spiegelau

Spiegelaus rödvinsglas Lifestyle med en vågig, lätt räfflad, effekt blir en fin detalj på det dukade bordet. De har en rund kupa och finns även för vitt vin, som kupor samt dricksglas. Se mer och köp glasen här (reklamlänk).

Vinglas med böljande design, Spiegelau
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.
Annons

Räfflade vinglas, Ernst

Om du kombinerar Spiegelaus Lifestyles vågiga design med Hays Taverns rustika, något satta, form får du det här räfflade dricksglaset från Ernst. Det är liksom Hays variant inte ett uttalat vinglas men blir ett fint multifunktionellt glas på fot som både prickar in den räfflade trenden, utan problem får plats i diskmaskinen och dessutom är snällt mot plånboken. Se mer och köp glasen här (reklamlänk).

Räfflade vinglas, Ernst
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

Vinglas i kristall, Georg Jensen

Skapa en lyxig känsla till din dukning med vinglas ur serien Sky från Georg Jensen. Serien är formgiven av den franska designern Aurelien Barbry och det här rödvinsglaset i kristall har en skulptural design med en välvd form. Just de här kristallglasen är dessutom blyfria. Se mer och köp vinglasen här (reklamlänk).

Annons
Vinglas Sky i kristall, Georg Jensen
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

Vinglas utan fot, Riedel

Det finns som bekant många olika sorters vinglas och nu ser vi många nytänkande varianter. Det här rödvinsglaset kommer från Riedels serie O där alla glas är utan fot och har rundade kupor. Just det här glaset passar extra bra för röda viner som Bourgogne, Barbaresco och Barolo som har bra syra och moderata mängder tanniner, då den vida kupan nedtill gör att syran och frukten lyfts fram. Se mer och köp vinglasen här (reklamlänk).

Annons
Vinglas utan fot O, Riedel
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.
Mousserande vin – så väljer du rätt glasBrand logo
Mousserande vin – så väljer du rätt glas
Annons
Annons