Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Vårens 6 största inredningstrender – enligt Formex

21 jan, 2019 
Inredningstrender vår och sommar 2019 enligt Formex
Med årets Formex kommer mycket inredningsinspiration och – inte minst – en ny trendspaning för våren och sommaren 2019! Växter på ett nytt sätt, de hetaste färgskalorna och formerna är bara några av trenderna vi kunde tyda på årets Formexmässa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det vänder inte lika snabbt bland trenderna i dessa hållbara tider och många av säsongens hetaste detaljer, färgskalor, former och grönska känner vi igen från tidigare och än har vi inte tröttnat på dem! Men självklart ser vi också några nya element för våren och sommaren 2019 som hittat sig in på trendkartan – och in i våra hjärtan!

Här är 6 heta trender för våren och sommaren 2019 – enligt Formexmässan.

1. En beige skala på två sätt

Den beiga och jordnära trenden är här för att stanna 2019, enligt trendspaningen från Formex.
Foto: Ellos Home

De beiga tonerna är fortsatt starka, om inte ännu starkare i vår! Både beige åt det kallare, grå hållet och åt det varma spektrat syns tydligt. Matchat med naturfärgat och naturmaterial kan det antingen gå åt det lite lantliga hållet – med detaljer i halm och rotting – eller vara mer åt det omtalade safariinfluerade, med fadda, gröna kulörer, djungelinspirerade detaljer, tryck och vackra handgjorda hantverk.

Annons

2. Ett stilleben eller konstverk av växterna

Växter i grupp är ett trendigt inredningstips, trendspanat från Formex 2019.
Foto: Fredric Boukari Styling: Rydman för Historiska hem/mäklare: Mattias Öhman

Det stora trädet lyser med sin frånvaro, nu inreder vi istället med mindre växter som placeras i frodiga stilleben eller som grupper.

Grupperade växter i olika höjder skapar ett snyggt och dynamiskt intryck oavsett om det placeras i ett av rummens hörn eller i centrum.

Och gällande växterna då. Saknar du gröna fingrar eller har tröttnat på att vattna och ta hand om det levande gröna är det fortfarande trendigt med konstgjorda växter. Antingen använder du dem på samma sätt som vanliga blommor eller så skapar du vackra formationer, nästan som konstverk av de torkade skönheterna. Varför inte tillsammans med fjolårets trend, torkat gräs?

Annons

3. Skulpturala former

Skulpturala former inom inredningen är en trend vi ser 2019, enligt trendspaningen från Formex.
Foto: H&M Home

I ELLE Decorations stora trendspaning för 2019 kunde vi konstatera att det skulpturala bordet är viktigare än någonsin i inredningen. Men den maffiga formen har även smittat av sig till andra möbler.

Vi ser även det skulpturala i form av belysning av olika slag och även sofforna, vars former skiljer sig från de traditionellt raka eller kantiga, och den svängda, mjuka siluetten tar över.

Utöver möblerna är skulpturalt även stort bland detaljerna och de stora porslinsdjuren är fortfarande en självklarhet i inredningen, precis som mindre detaljer.

Annons

4. Gröna toner

Gröna toner är en stor trendkulör under 2019, enligt trendspaningen från Formex.
Foto: Åhléns

Våren och sommaren innebär inte bara grönska utomhus – den älskade paletten fortsätter att synas i våra hem. Och det mycket! Men det är inte den starka greenery-nyansen, utan de lugna, mer dimmiga, grågröna eller svagt brungröna tonerna som gäller. Tänk nyansen från eukalyptusblad, lindblom, oliv och mint. Den vackert gröna färgen matchas trendigast med det beiga, bruna och jordnära.

Inte bara inomhus är det grönt som gäller och vi ser mycket grönt även i trädgården i form av exempelvis krukor och utomhusmöbler.

Annons

5. Borstade metaller

Borstad metall, både varm och kall, är helrätt i vår enligt trendspaningen från Formex.
Foto: House Doctor

Nu handlar det inte längre om mässing vs silver eller rostfritt och koppar. På Formex var det en salig blandning av metaller (främst guldiga och silvriga ytor). En trend som syntes tydligt var dock ytorna på metallerna, som mestadels var borstade och matta.

Den matta ytan skapar fina kontraster till inredningen och kan självklart även kombineras med blanka metaller eller ytor för en ännu starkare effekt.

6. Snygg teknik

Snygg teknik och högtalare som en inredningsdetalj är stort i vår och sommar, enligt trendspaningen på Formex 2019.
Foto: Kreafunk

Ett hem är inte komplett utan teknik och kanske är det därför som det satsas allt mer på teknik snygg nog att ta en central plats i inredningen.

Snygga och innovativa högtalare, antingen i en design som sticker ut och blir ett statement – eller högtalare som vackert smälter in i ett vackert inrett rum.

Läs också: 2019 års stora trender – enligt 10 kända influencers

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons