Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationInspiration för balkongenSe ELLE Hemma hos

21 vackra designklassiker att fynda på rean

29 dec, 2020 
desingklassiker på rea
Passa på att fynda vackra designklassiker på mellandagesrean att uppdatera hemmet med! Vi listar 21 alternativ som håller stilen år efter år.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För en hållbar och trendig inredning så är det perfekt att satsa på klassiker som aldrig går ut tiden. Trender kommer och trender går men designklassiker är något som alltid består och håller stilen år efter år.

På grund av de rådande omständigheterna är det extra bra att passa på att shoppa online under mellandagsrean för att undvika trängsel i butikerna.

Designklassiker på rea:

Här är 21vackra designklassiker som just nu är på rea! Vi listar allt från inredningsdetaljer och dekoration till belysning, möbler och förvaring.

Annons

1. Flowerpot VP3 bordslampa, &Tradition

Annons

Verner Pantons prisbelönta bordslampa Flowerpot VP3 formgavs redan 1968. Flowerpot är en riktig designikon som överlevt flera modesvängningar och fortfarande passar in i flera inredningsstilar. Bordslampan finns i flera olika färger och du kan köpa den ANNONS här.

2. Ljusstake Carat, Orrefors

Formgivaren Lena Bergström har de senaste åren inspirerats av juveler och ädelstenar. I ljusstaken Carat har hon skapat ett unikt uttryck med hjälp av ny teknik. Intrycket av slipade diamanter som ställs på varandra fulländas av den stilrena ljushållaren i mässing. Du kan köpa dessa ANNONS här.

Annons

3. Glasbord, Gubi

Annons

Det pompösa glasbordet Pedrera från danska Gubi är formgivet av Barba Corsini & Ruiz Millet. Bordet är en del av serien som tillkom när Barba Corsini renoverade den välkända byggnaden La Pedrera i Barcelona. Du hittar det både med underrede i mässing och svart ANNONS här.

4. Ljusstake i mässing, Skultuna

Ikonisk ljustake från Skultuna, designad av Ivar Ålenius Björk år 1939. Kombinera med fler eller ha den för sig själv. Liljan har blivit en modern designklassiker och har förekommit i många internationella inredningar. Du hittar den ANNONS här.

Annons

5. Caféstol No 14, Fameg

Stol No 14 formgavs av Michael Thonet redan 1859. En stol i tidlös design som bara har blivit mer och mer omtyckt genom åren. Stommen är tillverkad av bok med en sits av rotting eller fanér. Du hittar den ANNONS här.

6. Panthella Golvlampa, Louis Poulsen och Verner Panton

Annons

Panthella Golvlampa designad av Louis Poulsen och Verner Panton 1971, och än idag är det en av hans mest populära lampor. Lampans organiska former är typiska för Verner Pantons design liksom de många starka färger som den ursprungligen tillverkades i. Du kan köpa den ANNONS här.

7. Trifolium Chair, OX Denmarq

Trifolium Chair är formgiven av Dennis Marquart är en tidlös fladdermusfåtölj och en omtalad klassiker. Fåtöljen tillverkas för hand i högkvalitativt anilinläder och OX Denmarq använder sig av miljövänliga metoder när de färgar lädret. Finns i fler olika utföranden. Du kan köpa den ANNONS här.

Annons

8. Ljusstake Nagel, Stoff

Annons

Den solida ljusstaken i mässing är varumärket Stoffs mest exklusiva medlem. Den här ikoniska ljusstaken designades av Werner Stoff för Hans Nagel under 60-talet och kan kombineras och staplas i oändliga vackra former. Du kan köpa den ANNONS här.

9. Porto fåtölj, Wikholm Form AB

Annons

Stilfull loungefåtölj som aldrig går ur tiden i klassisk design som påminner om 50-talets designklassiker. Tillverkad i noggrant utvalda material där stommen utgörs av teak som möter det stilenligt flätade lädret. Lättplacerad fåtölj som passar lika bra i hallen som på större ytor i ett vardagsrum. Du hittar den ANNONS här.

10. Vas, Iittala

Ikonisk vas från Iittala, formgiven av Alvar Aalto. Finns i fler färger. Du hittar den ANNONS här.

11. Kubus ljusstake, By Lassen

Förgyll ditt hem med den ikoniska ljusstaken Kubus 4 från danska By Lassen. Ljusstaken ritades 1962 av Mogens Lasssen och har kommit att bli en erkänd designikon. Du kan köpa den ANNONS här.

Annons

12. Bestlite BL5 vägglampa, Gubi

Piffa upp väggen med en riktig designikon! Bestlite BL5 vägglampa från Gubi är designad av Robert Dudley Best och har varit i kontinuerlig produktion sedan 1930. Lampan har en elegant, klassisk design. Finns att köpa ANNONS här.

13. Elephant Chair, Norr11

Elephant Chair av Kristian Sofus Hansen och Tommy Hyldahl för Norr11 har ett formspråk som associerar till 50-talets danska formgivning. Den är en lyxig teddy fåtölj tillverkad helt i naturmaterial; i massiv ek samt stoppning naturvitt fårskinn. Du kan köpa den ANNONS här.

Annons

14. Ljuslykta, Iittala

Lantern är en ljuslykta helt i glas med plats för ett värmeljus. Den avskalade designen skapar illusionen av att ljuset svävar då det är tänt. Ljusstaken är formgiven av Harri Koskinen för Iittala och finns i olika storlekar och färger. Du kan köpa den ANNONS här.

15. Golvlampan Grashopper, Gubi

Annons

Golvlampan Gräshoppa, även kallad Grasshopper, från det danska varumärket Gubi är en av de mest ikoniska designföremålen skapad av Greta Grossman under 40-talet. Du kan köpa den ANNONS här.

16. Hylla, String

Stringhyllan Pocket är en lite mindre stringhylla med en storlek som passar utmärkt till böcker, dekorationer och andra mindre saker. Den första stringhyllan designades av Nisse Strinning redan 1949. Finns i fler utföranden. Du kan köpa den ANNONS här.

Annons

17. Ljuslykta, Orrefors

Ljuslyktan Discus formgavs av Lars Hellsten och togs fram ihop med Orrefors i samband med friidrotts-VM 1995. Med sina mjuka former pryder ljuslyktan sin plats och när den är tänd sprider den ett varmt och trivsamt sken. Du kan köpa den ANNONS här.

18. Adnet Circulaire spegel S, Gubi

Adnet Circulaire spegel S från Gubi är en riktig designikon som finns på mångas önskelistor. Den eleganta spegeln designades av Jacques Adnet på 1950-talet när han ingick ett samarbete med ett franskt modehus. Du kan köpa den ANNONS här.

Annons

19. Karaff, Iittala

Iittalas vackra serie Ultima Thule är designad av Tapio Wirkkalas. Designen osar exklusivitet och för inspirationen står den svenska naturen, mer specifikt issmältningen i Lappland. Det finslipade glaset och dess unika mönster, är något som förändras i och med hur ljuset speglas, och serien härstammar från 1968. Karaffen har en unik design och passar alla tillfällen, vardag som fest! Du kan köpa den ANNONS här.

20. Ljushållare, Skultuna

Kin är en serie ljushållare designade av den internationellt framgångsrika designerstudion Claesson Koivisto Rune för Skultuna. Du kan köpa dem ANNONS här.

Annons

21. Träapan, Kay Bojesen

Kay Bojesen är formgivaren bakom den världsberömda träapan från Kay Bojesen Denmark. Den leende apan designades 1951 och är en riktig klassiker och en populär present. Du kan köpa den ANNONS här.

LÄS MER:

Uppdatera sovrummet! 24 fynd att göra på rean

Fynda inredningstrender 2021 på rean – 22 tips

Inred hemmet med en snygg loungestol – 18 trendiga tips i butik

Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll påBrand logo
Inredningstrender 2021 – 7 stora trender att hålla koll på
Annons