Artikeln innehåller reklamlänkar

Uppgradera dukningen med 15 vackra vinglas

Vinglas rött och vitt

Är du på jakt efter nya vinglas till ditt hem för att skapa en vacker dukning? Här har vi samlat 15 glas för rödvin och vitvin som garanterat kommer lyfta bordets känsla inför middagar med vänner och familj.
17 december, 2020
Så väljer du rätt vinglas till rätt vin
0:43

Efter reklamen: Så väljer du rätt vinglas till rätt vin

(0:43)

Slå på ljud

Dina vinglas är en viktig detalj för både dukningen och smakupplevelsen. Det finns flera olika varianter som är kupade på olika sätt för att lyfta aromer, syror och tanniner. Oavsett om du är duktig inom vin eller är mer på ett nybörjarstadie så kommer dina vinglas helt klart skapa en härlig känsla och ge kvällen en extra lyxig nyans.

Är du även på jakt efter lyxiga champagneglas så hittar du våra favoriter här!

Vinglas rött och vitt

Bild från Grand Relations, HTH!

vackra rödvinsglas och vitvinsglas:

Vi har samlat 15 vackra vinglas för både rött och vitt som kommer uppdatera din dukning på nolltid. Allt från lyxiga varianter från Riedel till de klassiska glasen från Iittala.

Rödvinsglas från Eva Solo i en elegant design med sned kant och stor kupa som särskilt lämpar sig för viner som Barolo och Bourgogne. Du kan köpa dem här (länk till RoyalDesign).

Vackert formade vinglas för rött och vitt i extra tunt glas från Riedel. Passar extra bra till Pinot Noir och Nebbiolo. De finns att köpa här (länk till Nordic Nest).

Munblåst vinprovarglas för krispiga & unga vita viner från Orrefors. De finns här (länk till Åhléns).

Det eleganta rödvinsglaset Essence kommer från Iittala och är designat av Alfredo Häberli. Perfekt till kommande middagar, alla säsonger. De kommer i 4-pack och finns här (länk till Nordic Nest).

Förpackning med sext stycken rödvinsglas utan fot. Glasen är designade för att vinets arom och smak ska komma fram på bästa sätt från Spiegelau. De finns här (länk till Åhléns).

Vinglas med räfflat mönster för både rött och vitt vin, från Bloomingville. De finns här (länk till Kitchentime).

Djupt rundade rödvinskupor som köps i 4- pack från Orrefors. De finns här (länk till Åhléns).

Vitvinsglas från Eva Solo med elegant design med sned kant. Glaset passar utmärkt för vita viner som exempelvis Sauvignon blanc och Chardonnay. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

Vinglas för röda viner från Riedel, kupan är vid nertill vilket gör att syran och frukten lyfts fram, både i doft och smak. De finns här (länk till Kitchentime).

Vitvinsglas från Wik & Walsøe är ett elegant vinglas med en diskret dekor. De finns att köpa här.

Djupa rödvinsglas som säljs i 2-pack särskilt anpassade för druvor som Pinot Noir och Rioja från Luigi Bormiolo. De finns att köpa här (länk till Cervera).

Ett 6-pack med vitvinglas från Holmegaard som ger en fulländad vinupplevelse. De finns här (länk till RoyalDesign).

Rödvinsglas som kommer i 2-pack från Riedel med en stilren och dekorativt utformad detalj på glasets fot samt kupa. Finns att köpa här (länk till Nordic Nest).

Elegant vitvinsglas med vackra detaljer från Serax. De finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

Djupa och eleganta rödvinsglas från Rosendahl. Designat för att på ett effektfullt vis framhäva såväl vinets arom som den röda färgen. Säljs i 2-pack och finns här (länk till Kitchentime).

LÄS MER:

De finaste plädarna med chunky blanket känsla – 13 köp

Snygga inredningsdetaljer i årets trendfärger 2021

16 snygga sidobord att uppdatera ditt hem med