Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

6 hetaste trenderna inom inredning 2024

18 dec, 2023 
AvSandra Bohlin
trender inredning 2024
Spana in de hetaste inredningstrenderna för 2024 – ELLE Decorations shoppingredaktör har trendspanat och samlat de sex trender att ha koll på!
Annons

Vilka är egentligen de hetaste inredningstrenderna för året 2024? ELLE Decorations shoppingredaktör Sandra Bohlin har trendspanat och samlat årets hetaste trender inom inredning och de snyggaste shoppingtips som prickar in dem.

De senaste årens rådande omständigheter har präglat inredningen och det personliga och ombonade känslan har aldrig varit viktigare. Vi har spenderat mycket av vår lediga tid på hemmaplan och detta hänger även med in i det nya året. Glädje, lekfullhet och retro är tre ledord att utgå ifrån och vi möts av allt ifrån klarrött och lekfullt blått men håller hårt kvar i de böljande formerna och den avskalade inredningsstilen Japandi och de skandinaviska vibbarna. Läs mer nedan!

INREDNINGSTRENDER 2024 – 6 TRENDER ATT HA koll på

1. Japandi

Något som får följa med från 2023 till 2024 är den trendiga inredningsstilen Japandi där det skandinaviska möter japansk minimalism och ger oss stilrena hem med värme. Här satsar vi gärna på trä i olika former och toner, den trendiga ribbväggen syns på allt från trappord till sänggavlar och hallväggar och en dov ton av jordnära toner är helt rätt färgskala att satsa på.

Annons
trender inredning 2024

2. Trä

Trä, trä och ännu mer trä – ja vi ser nu naturmaterialet i alla hem och vi älskar det! Våga gärna mixa med olika träslag och toner för ett varmt och ombonat hem.

3.Multifunktionella möbler och detaljer

trender inredning 2024

Trenden som ständigt fortsätter att utvecklas och överraska är möbler och detaljer som inte bara är vackra utan också praktiska, och varför skulle den trenden någonsin avta när vi alla uppskattar möbler som fyller fler funktioner? En integrerad del av detta koncept är medveten design, där möbler skapas med tanke på att möta olika behov och livssituationer. Ett exempel som exemplifierar denna tankegång är det svenska Design House Stockholms Flip-bordet, formgivet av Jesper Ståhl.

Annons
trender inredning 2024

Den fortsatta populariteten för möbler med multifunktionella egenskaper tyder på en ökad efterfrågan på möbler som inte bara är vackra utan också praktiska och anpassningsbara. Det är en trend som inte verkar avta, eftersom den tillgodoser vårt behov av flexibilitet och funktionalitet i våra livsrum. Även de portabla batteridrivna bordslamporna är ett exempel på en inredningsdetalj som går i detta spår!

4. Böljande och följsamma former

Taktil design och organiska former har cementerat sin plats på trendlistorna de senaste åren och förväntas fortsätta prägla inredningstrenderna under 2024. I en tid där digitala influenser dominerar våra liv, växer längtan efter något fysiskt och verkligt som kan väcka våra sinnen. Detta har lett till en ökad efterfrågan på taktila ytor och design som framhäver en mer organisk och följsam estetik, nästan som om formerna vore i ständig rörelse och föränderliga. Vi ser bland annat mattor, vaser lampor och detaljer i lekfulla, böljande former som fångar ögat!

Annons

5. Färgtrender

Några av färgerna som dominerar under 2024 är bland annat klarblå och röda toner. Vi ser även neutrala nyanser som grått och beige men färgkartan blir betydligt mer rik i kulörer än tidigare år.

6. Retro med framtidsvibbar och geometriska former

Precis som färg har mönster gradvis växt i betydelse som en framträdande inredningstrend. Trots mångfalden av mönster som tar plats är det framför allt geometriska mönster som dominerar scenen detta år, inspirerade av de mönsterbilder som präglade 60-talets estetik. Vi vill att hemmen ska vara stilrena med japansk, minimalistisk känsla men toppa detta med personliga detaljer som betyder något! Vi är ute efter en kontrastrik inredning där gammalt möter nytt i allt från vintagefynd och återbruk till futuriska möbler, böljande former och en hoppfull strävan mot framtiden. I kombination mot de böljande rundade formerna bryter vi nu även av med mer strama geometriska former i inredningen – en krock vi fullkomligt älskar!

Annons

Geometriska mönster har en tidlös kvalitet och har förmågan att både vara eleganta och iögonfallande. Deras närvaro i inredningstrenderna 2024 speglar en återupplivning av retroinspirerade designelement, och de tar med sig en dos av nostalgi samtidigt som de förnyas för att passa den moderna inredningsstilen.

Så prickar du in trenderna i din inredning 2024 – bästa shoppingtips

Tidlösa designklassiker, vackra former, mjuka textilier och belysning som fångar ögat – här är de bästa shoppingtipsen som prickar in 2024s hetaste inredningstrender!

Klassiska ljusstakar

Georg Jensen

Sedan kollektionen presenterades år 2008 har Cobra-ljusstakarna blivit en storfavorit. De välsvarvade formerna skapar en känsla av elegans och är en modern variant av den klassiska markanta och raka ljusstaken.

Annons

Beige bordslampa

PR Home

En bordslampa i lugna och jordnära toner. Lampfoten har en klassisk form med breda räfflor och är tillverkad av ett keramikliknande material och lampskärmen är i linnetyg med fin struktur, lätt utställd och har en vågig form nedtill.

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk

Tuftat kuddfodral

HM Home

Ett kuddfodral i vävd bomullskvalitet med tuftat mönster på framsidan.

KÖP KUDDEN HÄRReklamlänk

Asymmetrisk spegel

Ferm Living

Med Pond spegel från danska Ferm Living får du inte bara en funktionell spegel utan också en dekorativ väggbonad. Spegelns form är inspirerat av hur vatten rör sig fritt och spegeln går att hänga både lodrätt och vågrätt.

Annons

Vacker vas

Hein Studio

Handtillverkad vas i glas med inspiration i ljusreflektioner från havets formationer av stenar och ostron. Vasen passar både till den stora blombuketten och några enstaka kvistar eller blad och finns i flera färger!

KÖP VASEN HÄRReklamlänk

Batteridriven bordslampa

And Tradition

Den portabla bordslampan från &tradition har verkligen blivit en toppfavorit med sin ikoniska design och moderna färger. Den har en halvklotformad, övre lampskärm med en inbyggd LED och ett varmvitt, behagligt ljus. Den har en trestegsdimmer för justering av ljusstyrka.

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk

Svävande taklampa

New Works

Pendeln från New Works har en modern design i återvunnen tyvek med ett flytande uttryck. Den har en vit skärm med en mjuk känsla och en smal ram som ger vilket rum som helst ett vackert blickfång.

KÖP LAMPAN HÄRReklamlänk
Annons

Ljusstake i trä

Spring Copenhagen

Få enkelt in trä i hemmet med denna ljusstake från danska Spring Copenhagen som är tillverkad av vaxoljad FSC-märkt ek med en design av Sven-Erik Tonn-Petersen. Lika vacker med som utan ljus!

Rutig matta

Jotex

Pricka in två av trenderna med denna rödrutiga matta från Jotex!

KÖP MATTAN HÄRReklamlänk

Flip-bordet

Design House Stockholm

Bordet från Design House Stockholm har en vikbar design med tre olika storlekar och flera användningsområden perfekta för det moderna hemmet. Det är tillverkat av ekfanér med många gångjärn med flexibla bordsskivor och ben.

KÖP BORDET HÄRReklamlänk
Annons

Y-stolen

Utöka designsamlingen med CH24 Y-Stolen - Soft. Stolen kommer i sex klassiska färger - grön, svart, vit, röd, grå och blå, och har en mjuk matt finish.

KÖP STOLEN HÄRReklamlänk

Tidlös ljusstake i metall

HM Home

En ljusstake i pulverlackerad metall med matt yta. Den finns i flera färger!

Pläd med geometriska former

Klippan

Jacquardvävd filt av mjuk lammull, tillverkad av Klippan. Designen är ett samarbete mellan ARKET och svenska konstnären Evelina Kroon (f. 1987). Designad med fransar längs de kortare kanterna. Välj bland flertalet färger!

Annons

Glas med vintagevibbar

HKliving

Swirl vinglas är ett vackert handblåst vinglas med en fot i färgglada nyanser. Vinglasets formgivning för vinet längre bak i munnen för att ta ut de allra bästa smakerna och ger dig därför en helt ny smakupplevelse. Mixa och matcha gärna med fler produkter i olika färger från Swirl-serien för att skapa en unik och personlig dukning.

KÖP GLASEN HÄRReklamlänk

Fåtölj med runda former

Ellos

Fåtölj med modern design med fast ryggdyna och klädsel i bouclétyg.

Pall/sidobord

Normann Copenhagen

Een estetiskt tilltalande, mångsidig pall med otaliga möjligheter för ditt hem. Använd den som en piedestal för ett blomsterarrangemang, som ett sidobord för en lampa eller som improviserade sittplatser för den oväntade middagsgästen.

KÖP DEN HÄRReklamlänk
Annons

Soffbord i trä

Audo

Androgyne Lounge Table Oak är ett soffbord designat av Danielle Siggerud för det danska varumärket Audo Copenhagen. Bordet har en bas av trä eller marmor. Bordsskivan kan fås i antingen samma träfanér som underredet alternativt i stenen.

Så inreder du med färgtrenderna 2024Brand logo
Så inreder du med färgtrenderna 2024

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons