Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Det här är Stockholm Creative Edition – här är allt du behöver veta

12 maj, 2023 
Stockholm Creative Edition allt du behöver veta
Får det lov att vara ett stort lass svensk designinspiration? Här är allt du behöver veta om progressiva designfestivalen Stockholm Creative Edition – med flera evenemang för allmänheten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 trendiga inomhusväxter 2023Brand logo
4 trendiga inomhusväxter 2023

Nya, inspirerande designvindar blåser snart över huvudstaden i form av Stockholm Creative Edition. Den nytänkande designfestivalen, med fokus på svenskt hantverk, bjuder på evenemang för både press och allmänheten.

Stockholm Creative Edition 2023
Designfestivalen Stockholm Creative Edition hyllar nyskapande design.

Det här är Stockholm Creative Edition

Stockholm Creative Edition är en årlig designfestival som i år går av stapeln för tredje gången. Här lyfts huvudstadens kreativa krafter, ofta med stort fokus på nya kreatörer och nytänkande perspektiv. Flera aspekter av design presenteras, från mindre inredningsföremål och möbler till belysning och spännande hantverk. Eventet har ingen speciell bas, utan blomstrar fram i olika showrooms, pop-up lokaler och välutvalda platser. Initiativtagare och grundare av Stockholm Creative Edition är Ulrika och Philippe Attar.

Annons
Stockholm Creative Editions grundare Ulrika och Philippe Attar
Ulrika och Philippe Attar.

Fokus på nya idéer och koncept

Varje upplaga av designfestivalen har ofta sitt eget, distinkta tema. Denna gång är temat Hey Future! där nya visioner, koncept och ambitioner lyfts för att visa designvärldens utveckling.

– I år har vi ett ännu större fokus på det unika och på de oberoende kreatörerna som vågar tänka annorlunda. Vi ser även hur många väletablerade varumärken väljer att förnya sig för att fortsätta vara relevanta, säger Ulrika och Philippe Attar.

Det här kan du se på Stockholm Creative Edition

Annons

En genomgående röd tråd för 2023 års Stockholm Creative Edition stavas gränsöverskridande samarbeten (tänk mode och inredning till exempel), en trendens vi märkt av i allt större utsträckning.

Stockholm Creative Edition utställare
Stockholm Creative Edition lyfter en rad kreatörer, inte minst av det yngre och progressiva slaget.

I vanlig ordning ligger stort fokus på unga kreatörer, inte minst i form av utställningen NEW CONTEMPORARY som lyfter nyutexaminerade designers i samarbete med Malmstens LIU. Även klassiska guldkorn förekommer, exempelvis House of Gärsnäs, den över 130 år gamla möbelproducenten som presenterar formutställningen Parallella linjer med formgivaren Anna von Schewen.

Annons

Flera lokala producenter deltar också, både i studios och verkstäder, tillsammans med kreationer från andra sidan Östersjön bland annat från Lokal, ett Helsingforsbaserat konceptgalleri.

Stockholm Creative Edition
Stockholmsbaserade Udiso Studio syntes deltog i 2022 års upplaga av designfestivalen.

När pågår Stockholm Creative Edition?

Intresserad av att besöka Stockholm Creative Edition och upptäcka nya kreatörer och inspirerande design? Designfestivalen äger rum 24-27 maj 2023, med många event runtom i huvudstaden. Mer information om evenemangen samt programmet för festivalen (som fortsatt uppdateras) hittar du på Stockholm Creative Editions hemsida här.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons