Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

6 snygga inredningstips från Elsa Billgrens hem

03 nov, 2021 
6 snygga inredningstips inspirerade av Elsa Billgrens hem
ELLE-profilen Elsa Billgrens hem på Södermalm är grönskande, konstnärligt och personligt. Hämta inspiration från det magiska hemmet – och sno stilen med våra tips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Här är 6 saker du vill veta om Elsa BillgrenBrand logo
TV: Här är 6 saker du vill veta om Elsa Billgren

Är du också stormförtjust i Elsa Billgrens ombonade lägenhet på Södermalm i Stockholm? Du är långt ifrån ensam. Vi har drömt oss bort till det ljuvliga hemmet än en gång och samlar nu ihop inredningstipsen som maxar stilen på bästa sätt.

Inspireras av Elsa Billgrens lägenhet på Södermalm – och sno stilen med sex snygga knep:

1. Integrera konst

Hemma hos Elsa Billgren inredningstips, tavelvägg
Tips! Addera en ledig, mer spontan känsla till tavelväggen genom en friare placering av tavlorna i blandad höjd och storlek. Foto: Idha Lindhag.

Det kan inte gå fel med konstnärliga blickfång i hemmet. Tavelväggen är ständigt aktuell och adderar både personlighet och kreativitet. Plocka fram färgsprakande motiv, teckningar, fotografier och små, grönskande växter. Hemma hos Elsa Billgren agerar de naturnära inslagen en välpolerad grön tråd som förekommer både i och runtom själva tavelväggen. Här hittar du fler tips för att inreda med konst hemma.

Annons

2. Fram med plagget

Hemma hos Elsa Billgren inredningstips, klänning
Tips! En annan textil som med fördel får flytta till ett upphängt läge (och boosta myskänslan!) är mattor. Foto: Idha Lindhag.

Finns det ett festlig plagg i din garderob som du håller kärt men som inte används så ofta? Då är det hög tid att låta den komplettera, eller liva upp, hemmets inredningsbild. Hos Elsa är det en av hennes vackra vintageklänningar som fått flytta ut ur spegelskåpet och förgylla miljön som helhet. Testa att leka med färgsättningar, från nedtonade plagg till piffiga statementvarianter, beroende på vilken effekt du är ute efter.

3. Lummigt med växter

Hemma hos Elsa Billgren inredning, gröna växter
Tips! Våga blanda olika sorters grönskande inslag på en och samma yta för en mer avslappnad miljö.

Vem älskar inte en avslappnad, grönskande oas? Grönbladiga växter är fortsatt heta och utmärkta att inreda med. För att framhäva den harmoniskt naturnära känslan på bästa sätt är det snyggt att placera växterna i olika höjder. Tänk fönster och bord, upphängda eller golvplacerade. Inspireras av Elsa och komplettera med en vacker bukett i säsong som pricken över i.

Annons

4. Länge leve loppis

Hemma hos Elsa Billgren inredningstips, loppis
Tips! Inspireras av Elsa, vars vackra antika skåp är ett fyndat guldkorn från 1700-talet som sätter stilen i hela hemmet. Foto: Idha Lindhag.

Få har nog missat att Elsa är lite av ett vintageproffs, både när det kommer till mode och inredning. Loppisar, second hand-butiker och auktionshus är alla perfekta plattformar för unika fynd för en prisvärd peng. Numera går det dessutom att fynda en hel del online. Kanske är det en festlig vas som fångar ditt intresse, en möbelklassiker eller en rejäl statementmöbel för tydlig nostalgisk prägel.

Missa inte Elsas tips på second hand-butiker här.

5. Lantlig charm

Hemma hos Elsa Billgren inredningstips, lantlig charm
Tips! Sugen på att inreda med tallrikshylla men lite osäker på hur du ska gå tillväga? Missa inte vår inspirationsartikel här. Foto: Idha Lindhag.

Skapa en drömsk, sommarosande atmosfär hemma genom väl utvalda inslag med lantlig vibb. Hämta inspiration från Elsas kök där naturnära materialval, neutrala kulörer, färska kryddor (som med fördel får stå framme även efter matlagningen) och en charmig tallrikshylla sätter stilen. Den lugna, rustika charmen smyger sig fram utan att ta över, vilket är den bästa kompromissen.

Annons

6. Tidlösa kransen

Hemma hos Elsa Billgren inredning, krans
Tips! För en tidlös och hållbar krans, låt materialen gå i en nedtonad färgpalett. Foto: Idha Lindhag.

Länge leve kransen! En prunkande blomster- och växtkrans med torkade material i säsong är en tidlös och vacker inredningsdetalj oberoende tid på året. Allt du behöver är en metallring, mjuk ståltråd och favoritgrönskan. Kransen passar i alla hemmets rum, inte minst hängandes över sängen som hos Elsa för ett diskret men uppiggande lyft i naturnära anda.

Se också: Kika in i Elsa Billgrens drömmiga hus på GotlandBrand logo
Se också: Kika in i Elsa Billgrens drömmiga hus på Gotland

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons