6 snygga inredningstips från Elsa Billgrens hem

6 snygga inredningstips inspirerade av Elsa Billgrens hem

ELLE-profilen Elsa Billgrens hem på Södermalm är grönskande, konstnärligt och personligt. Hämta inspiration från det magiska hemmet – och sno stilen med våra tips.
03 november, 2021
TV: Här är 6 saker du vill veta om Elsa Billgren
1:01

Efter reklamen: TV: Här är 6 saker du vill veta om Elsa Billgren

(1:01)

Slå på ljud

Är du också stormförtjust i Elsa Billgrens ombonade lägenhet på Södermalm i Stockholm? Du är långt ifrån ensam. Vi har drömt oss bort till det ljuvliga hemmet än en gång och samlar nu ihop inredningstipsen som maxar stilen på bästa sätt.

Inspireras av Elsa Billgrens lägenhet på Södermalm – och sno stilen med sex snygga knep:

1. Integrera konst

Hemma hos Elsa Billgren inredningstips, tavelvägg

Tips! Addera en ledig, mer spontan känsla till tavelväggen genom en friare placering av tavlorna i blandad höjd och storlek. Foto: Idha Lindhag.

Det kan inte gå fel med konstnärliga blickfång i hemmet. Tavelväggen är ständigt aktuell och adderar både personlighet och kreativitet. Plocka fram färgsprakande motiv, teckningar, fotografier och små, grönskande växter. Hemma hos Elsa Billgren agerar de naturnära inslagen en välpolerad grön tråd som förekommer både i och runtom själva tavelväggen. Här hittar du fler tips för att inreda med konst hemma.

2. Fram med plagget

Hemma hos Elsa Billgren inredningstips, klänning

Tips! En annan textil som med fördel får flytta till ett upphängt läge (och boosta myskänslan!) är mattor. Foto: Idha Lindhag.

Finns det ett festlig plagg i din garderob som du håller kärt men som inte används så ofta? Då är det hög tid att låta den komplettera, eller liva upp, hemmets inredningsbild. Hos Elsa är det en av hennes vackra vintageklänningar som fått flytta ut ur spegelskåpet och förgylla miljön som helhet. Testa att leka med färgsättningar, från nedtonade plagg till piffiga statementvarianter, beroende på vilken effekt du är ute efter.

3. Lummigt med växter

Hemma hos Elsa Billgren inredning, gröna växter

Tips! Våga blanda olika sorters grönskande inslag på en och samma yta för en mer avslappnad miljö.

Vem älskar inte en avslappnad, grönskande oas? Grönbladiga växter är fortsatt heta och utmärkta att inreda med. För att framhäva den harmoniskt naturnära känslan på bästa sätt är det snyggt att placera växterna i olika höjder. Tänk fönster och bord, upphängda eller golvplacerade. Inspireras av Elsa och komplettera med en vacker bukett i säsong som pricken över i.

4. Länge leve loppis

Hemma hos Elsa Billgren inredningstips, loppis

Tips! Inspireras av Elsa, vars vackra antika skåp är ett fyndat guldkorn från 1700-talet som sätter stilen i hela hemmet. Foto: Idha Lindhag.

Få har nog missat att Elsa är lite av ett vintageproffs, både när det kommer till mode och inredning. Loppisar, second hand-butiker och auktionshus är alla perfekta plattformar för unika fynd för en prisvärd peng. Numera går det dessutom att fynda en hel del online. Kanske är det en festlig vas som fångar ditt intresse, en möbelklassiker eller en rejäl statementmöbel för tydlig nostalgisk prägel.

Missa inte Elsas tips på second hand-butiker här.

5. Lantlig charm

Hemma hos Elsa Billgren inredningstips, lantlig charm

Tips! Sugen på att inreda med tallrikshylla men lite osäker på hur du ska gå tillväga? Missa inte vår inspirationsartikel här. Foto: Idha Lindhag.

Skapa en drömsk, sommarosande atmosfär hemma genom väl utvalda inslag med lantlig vibb. Hämta inspiration från Elsas kök där naturnära materialval, neutrala kulörer, färska kryddor (som med fördel får stå framme även efter matlagningen) och en charmig tallrikshylla sätter stilen. Den lugna, rustika charmen smyger sig fram utan att ta över, vilket är den bästa kompromissen.

6. Tidlösa kransen

Hemma hos Elsa Billgren inredning, krans

Tips! För en tidlös och hållbar krans, låt materialen gå i en nedtonad färgpalett. Foto: Idha Lindhag.

Länge leve kransen! En prunkande blomster- och växtkrans med torkade material i säsong är en tidlös och vacker inredningsdetalj oberoende tid på året. Allt du behöver är en metallring, mjuk ståltråd och favoritgrönskan. Kransen passar i alla hemmets rum, inte minst hängandes över sängen som hos Elsa för ett diskret men uppiggande lyft i naturnära anda.

Se också: Kika in i Elsa Billgrens drömmiga hus på Gotland
1:14

Efter reklamen: Se också: Kika in i Elsa Billgrens drömmiga hus på Gotland

(1:14)

Slå på ljud