Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Recept: Sommarens 5 trendigaste mackor

02 maj, 2016 
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Mackor fungerar lika bra till frukost, lunch och middag och är dessutom perfekt att ta med på picknicken eller utflykten. Några av sommarens trendigaste mackor enligt Pågen är egenodlade, vegetariska och gjorda på rester.

1. Egenodlade mackor

Hemmaodling får fäste på riktigt i år och sommarens trendigaste macka serveras med egenodlade grönsaker och groddar. Om man inte kan odla själv översvämmas matbutikerna av nyskördade och närodlade grönsaker under sommarmånaderna – det går lika bra att använda dem, poängen är att låta det gröna spela huvudrollen.

Recept: Toast med örtkräm, rädisor och groddar

pagen-mackor-radisor-groddar
pagen-mackor-radisor-groddar
Annons

2. Smörrebröd i nya kläder

Smörrebrödet har uppdaterats och finns numera i trendiga varianter som raw food och vegan, men påläggen går att variera i all oändlighet beroende på smak och vad som finns hemma.

Recept: Smörrebröd med pankopanerad halloumi, curry och picklad rödlök

pagen-mackor-smorrebrod-halloumi

3. Gastronomiska svinnmackor

Ta tillvara på svinnet efter grillfesten och omvandla grillade grönsaker, tzatziki och cole slaw till en lunchmacka. Eller varför inte använda gårdagens bröd för att göra en svalkande gazpacho?

Annons

Recept: Toast med het äggröra, grillad zucchini och rostade sesamfrön

pagen-mackor-toast-aggrora

4. Sofistikerade flatbreads

Flatbreads kan göras antingen i ugnen eller på grillen och serveras som förrätt, tillbehör eller huvudrätt. Dess topping kan varieras i all oändlighet och hämta inspiration från alltifrån det italienska till persiska köket.

Recept: Flatbread med vällagrad prästost, zucchini och oregano

pagen-mackor-flatbread-zucchini

5. Bröd bortom tallkriksmodellen

De senaste åren har vi kunnat se att de traditionella måltidsmönstren med frukost, lunch och middag allt mer kommit att överges till förmån för ett ökat snacksande. Den här typen av ätande är perfekt på sommaren, så duka upp en brödbuffé med bröd skurna i stavar som serveras tillsammans med goda röror och tilltugg.

Annons

Recept: Snacksbräda med linser, getostkräm och surdegsbröd

pagen-mackor-snacksbrada

Av: Rose-Marie Söderlund

Artikeln publicerades ursprungligen på vår systersajt ELLE Mat & Vin

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons