Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Sofia Woods stilguide till ett harmoniskt hem

11 mar, 2020 
AvELLE Decoration
Stilcoachen Sofia Woods bästa färgtips
ELLE-influencern, bloggaren och kokboksförfattaren Sofia Wood inreder i en harmonisk färgskala. Här är hennes bästa stiltips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När vi flyttade till vårt nuvarande hem för lite mer än ett år sedan var det första gången jag tror vi faktiskt landade i vår egen stil. Tidigare har vi alltid bott i nyanser av vitt och grått och bara doppat tårna i färg, men när det var dags att flytta in i vår lilla sexa i Enskede tog vi chansen och hoppade helhjärtat ner i färgburkarna. Och vet ni? Vi har aldrig trivts bättre.

Tricket för att få till ett harmoniskt, färggrant hem har varit att låta de mättade tonerna ha en hälsosam dos svärta i sig, inte rädas inför att jobba med accentfärger, ha en bas av trärena äldre möbler med själ och många stora gröna växter.

Stilcoachen Sofia Wood

Sofias 3 bästa tips för en harmonisk färgprakt:

Annons

1. Tänk på helheten

Hitta en genomgående färgskala. Jag gjorde ett moodboard och valde exakta nyanser utifrån hur helheten skulle rimma ihop, även i rum som inte är i direkt fil med varandra.

Grönt soffbord från Svenskt Tenn
Det gröna soffbordet Oolong av Eva Schildt för Svenskt Tenn har jag suktat efter många gånger.
Sofia Woods kokbok Chez Wood
Inspiration ur kokboken Chez Wood.

2. Våga accentfärger

Vardagsrum hos Sofia Wood
Den perfekta aquablå stavas NCS S3010-B70G! Det här nyansen som vi har i vårt vardagsrum och som även är basen i tapeten Skye som jag har gjort för Sandberg Wallpaper.
Röda stolar vid namn Carimate av Vico Magistretti för Cassina
Stolarna Carimate av Vico Magistretti för Cassina i den här tomatröda nyansen är mina drömstolar. Dessa sex såldes på Bukowskis.

Att gå hela vägen och använda accentfärger även mot en färggrann bas ger en känsla av lekfullhet, men också att det känns genomarbetat och helhjärtat. För oss har det varit en ockragul soffa mot aquablå väggar, tomatröda stolar i ett mättat havrebeige kök, högblanka gråmålade snickerier och en rödrandig hall.

Annons

3. Hitta lugn med naturmaterial

Sovrum hos Sofia Wood
Vårt sovrum målades först i samma nyans som vi har i köket, en perfekt havreton som drar till grönt med färgkoden S2005-Y.
Matta från Cappelin Dimyr
Mattan No 2 från våra vänner bakom Cappelen Dimyr är min absoluta drömmatta – ju större, desto bättre!

Mot energin av färg behövs något som grundar hemmet – trärena gedigna möbler, som ett gammalt jugendbord i trä eller en allmogemjölkpall fungerar precis så. Och oroa dig inte för att blanda träsorter, det är bara vackert och gör att man ser varje möbel för sig själv.

Foto: James Stokes, Frida Edlund m.fl.

LÄS MER:

5 anledningar att inreda med naturmaterial – och så lyckas du

Så skapar du harmoni i sovrummet – och sover bättre

Bohemiskt och naturnära hemma hos Sofia Wood

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons