Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Snyggaste möblerna och detaljerna till vardagsrummet – från litet till stort

12 okt, 2020 
vardagsrum hösten 2020
Inred ditt vardagsrum för mysiga stunder i höst. Från små tvåsitssoffor och compact living-sidobord till stora, eleganta soffor och dagbäddar. Här är 24 utvalda möbler och inredningsdetaljer som förgyller vardagsrummet.
Annons
5 INREDNINGSTRENDER I HÖST – ENLIGT VÅRA DANSKA FAVORITERBrand logo
5 INREDNINGSTRENDER I HÖST – ENLIGT VÅRA DANSKA FAVORITER

Med höstens intåg drar vi oss inomhus igen, både för umgänge och återhämtning. Vardagsrummet är platsen i hemmet där många samlas för både middag, filmkväll och lugna stunder. Vi har valt ut möblerna och detaljerna som skapar ett vackert vardagsrum – oavsett om det är litet eller stort!

Möbler och inredningsdetaljer till det lilla vardagsrummet:

offset 2 seater soffa från Menu

Lagom stor soffa för två i det mindre vardagsrummet. Offset 2 Seater är formgiven av Norm Architects för Menu. (reklamlänk)Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
Kandinsky taklampa från Pholc

Stilrena taklampan Kandinsky i rökt, brunt utförande, ger ett mjukt ljus i höst. Formgiven av Broberg & Ridderstråle för Pholc. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Barr av Elisabeth Dunker för Fine Little Day

Mysiga kuddfodralet Barr, designat av Elisabeth Dunker för Fine Little Day, i ekologisk bomull. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
sidobord från TAF Studio

Nytt praktiskt sidobord från TAF studio. Museum Sidetable kommer i fem färger och är en vidareutveckling av hyllan som togs fram för Nationalmuseums nyöppning. Här kan du köpa det (reklamlänk).

mattan view från ferm living

Mattan View från Ferm Living har inspirerats av en flygbild över jorden och är både en kvadratisk och en rund matta i ett. Mattan är tuftad för hand i nyzeeländsk ull. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
piedestal från grund o form

Svensktillverkad, nätt piedestal i trä designad av Kiki Brännström för Grund silver & form. Här kan du beställa den.

pläd från lexington

Beigerutig pläd i mix av alpacka, mohair, ull och polyamid från Lexington. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
mass sidobord från northern

Stilrena sidobordet Mass från Northern som kombinerar avlastningsyta och förvaring. Finns i svart, stål och mässing. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Möbler och inredningsdetaljer till det mellanstora vardagsrummet:

flaneur sofa från gubi

Skandinavisk touch på en engelsk klassiker. Flaneur sofa formgiven av Gam Fratesi för Gubi är en modulsoffa som är enkel att anpassa efter behov. Här kan du köpa den.

Annons
dekorativ skulptur från bloomingville

Dekorativ skulptur i ljust stengods från Bloomingville. Här kan du köpa den (reklamlänk).

travertine soffbord från ferm living

Soffbordet Travertine från Ferm Living har fått sin forminspiration från japansk minimalistisk design, som balanseras med de fina naturliga skiftningarna i kalkstenen. Här kan du köpa det (reklamlänk).

Annons
etcetera fåtölj

70-talsikonen Etcetera, designad av Jan Ekselius, i färgen Sand gör sig bra i såväl vardagsrum som läshörna. Här kan du köpa den.

golvlampa spoon från watt & Veke

Golvlampan Spoon, formgiven av Hanna Wessman för Watt & Veke, lyser upp och blir en sober inredningsdetalj i såväl det lilla som det stora vardagsrummet. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
sisalmatta i beige

Slitstark, ljus sisalmatta med praktisk, halkfri baksida. Finns i flera olika storlekar. Här kan du köpa den (reklamlänk).

carolina lundqvist Perception

Perception av konstnären Carolina Lundqvist fångar skönheten hos ett ostron. Motivet finns som poster på Wall of Art. Här kan du köpa den.

Annons
residue matta från layered

Layered slår ett slag för cirkulär inredning. Varumärkets nya mattor har en organisk form och är handtuftade helt i spillmaterial. Här ovan Residue rug i färgen Nougat. Lanseras i butik i oktober. Här kan du köpa den.

Möbler och inredningsdetaljer till det stora vardagsrummet:

dandy soffa från massproductions

Tidlösa Dandy har runda, eleganta former och är generös i sin storlek, vilket gör den till ett bra val i det större vardagsrummet. Fyrsitssoffan är designad av Chris Martin för Massproductions. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
fåtölj från minotti

I fåtöljen Fynn, designad av Gam Fratesi för Minotti, möts skandinavisk och italiensk design i en bekväm sittmöbel. Pris på förfrågan.

lyxig pläd från pihl strehl

Lyxig, mjuk mohairpläd i kulören Perfect beige, tillverkad av Lena Rewell i Finland exklusivt för Pihl Strehl.

Annons
origami soffa från adea

Damian Williamsons nya soffa Origami för finska Adea fick sin början i en mjuk linje och konvex form och resultatet är både bekvämt och stilfullt. Pris på förfrågan.

mass dagbädd från new works

Dagbädden Mass är ett stilfullt val i vardagsrummet, formgiven av designduon Lim + Lu för New Works. Mass har en bas i valnöt och en minimalistisk sittdyna med en urholkning för den matchande nackkudden. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Annons
alp från bolia

Bänken Alp är en stilren höstnyhet från Bolia som finns i två storlekar, 180 alternativt 240 centimeter. Designad av Ramos Bassols. Här kan du köpa den.

globe eldstad från vauni - skorstensfri

Globe från Vauni gör det möjligt att njuta av en eldstad utan skorsten i höst. Den minimalistiska designen gör den enkel att inreda med, och kaminen går att få med eller utan fot. Här kan du köpa den.

Annons
ryamatta modern oriental saffron från layered

Ryamattan Modern Oriental Saffron från Layered är gjord av återvunnen ull och har ett fint broderat mönster som ger vardagsrummet en bohemisk touch. Här kan du köpa den (reklamlänk).

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons