Artikeln innehåller reklamlänkar

Snyggaste möblerna och detaljerna till vardagsrummet – från litet till stort

vardagsrum hösten 2020

Inred ditt vardagsrum för mysiga stunder i höst. Från små tvåsitssoffor och compact living-sidobord till stora, eleganta soffor och dagbäddar. Här är 24 utvalda möbler och inredningsdetaljer som förgyller vardagsrummet.
12 oktober, 2020
Slå på ljud

Med höstens intåg drar vi oss inomhus igen, både för umgänge och återhämtning. Vardagsrummet är platsen i hemmet där många samlas för både middag, filmkväll och lugna stunder. Vi har valt ut möblerna och detaljerna som skapar ett vackert vardagsrum – oavsett om det är litet eller stort!

Möbler och inredningsdetaljer till det lilla vardagsrummet:

Lagom stor soffa för två i det mindre vardagsrummet. Offset 2 Seater är formgiven av Norm Architects för Menu. (länk till Tradedoubler.com)Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

Stilrena taklampan Kandinsky i rökt, brunt utförande, ger ett mjukt ljus i höst. Formgiven av Broberg & Ridderstråle för Pholc. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

Mysiga kuddfodralet Barr, designat av Elisabeth Dunker för Fine Little Day, i ekologisk bomull. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

Nytt praktiskt sidobord från TAF studio. Museum Sidetable kommer i fem färger och är en vidareutveckling av hyllan som togs fram för Nationalmuseums nyöppning. Här kan du köpa det (länk till Tradedoubler.com).

Mattan View från Ferm Living har inspirerats av en flygbild över jorden och är både en kvadratisk och en rund matta i ett. Mattan är tuftad för hand i nyzeeländsk ull. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

Svensktillverkad, nätt piedestal i trä designad av Kiki Brännström för Grund silver & form. Här kan du beställa den.

Beigerutig pläd i mix av alpacka, mohair, ull och polyamid från Lexington. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

Stilrena sidobordet Mass från Northern som kombinerar avlastningsyta och förvaring. Finns i svart, stål och mässing. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

Möbler och inredningsdetaljer till det mellanstora vardagsrummet:

Skandinavisk touch på en engelsk klassiker. Flaneur sofa formgiven av Gam Fratesi för Gubi är en modulsoffa som är enkel att anpassa efter behov. Här kan du köpa den.

Dekorativ skulptur i ljust stengods från Bloomingville. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

Soffbordet Travertine från Ferm Living har fått sin forminspiration från japansk minimalistisk design, som balanseras med de fina naturliga skiftningarna i kalkstenen. Här kan du köpa det (länk till Adtraction).

70-talsikonen Etcetera, designad av Jan Ekselius, i färgen Sand gör sig bra i såväl vardagsrum som läshörna. Här kan du köpa den.

Golvlampan Spoon, formgiven av Hanna Wessman för Watt & Veke, lyser upp och blir en sober inredningsdetalj i såväl det lilla som det stora vardagsrummet. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

Slitstark, ljus sisalmatta med praktisk, halkfri baksida. Finns i flera olika storlekar. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

Perception av konstnären Carolina Lundqvist fångar skönheten hos ett ostron. Motivet finns som poster på Wall of Art. Här kan du köpa den.

Layered slår ett slag för cirkulär inredning. Varumärkets nya mattor har en organisk form och är handtuftade helt i spillmaterial. Här ovan Residue rug i färgen Nougat. Lanseras i butik i oktober. Här kan du köpa den.

Möbler och inredningsdetaljer till det stora vardagsrummet:

Tidlösa Dandy har runda, eleganta former och är generös i sin storlek, vilket gör den till ett bra val i det större vardagsrummet. Fyrsitssoffan är designad av Chris Martin för Massproductions. Här kan du köpa den.

I fåtöljen Fynn, designad av Gam Fratesi för Minotti, möts skandinavisk och italiensk design i en bekväm sittmöbel. Pris på förfrågan.

Lyxig, mjuk mohairpläd i kulören Perfect beige, tillverkad av Lena Rewell i Finland exklusivt för Pihl Strehl. Här kan du köpa den.

Damian Williamsons nya soffa Origami för finska Adea fick sin början i en mjuk linje och konvex form och resultatet är både bekvämt och stilfullt. Pris på förfrågan.

Dagbädden Mass är ett stilfullt val i vardagsrummet, formgiven av designduon Lim + Lu för New Works. Mass har en bas i valnöt och en minimalistisk sittdyna med en urholkning för den matchande nackkudden. Här kan du köpa den.

Bänken Alp är en stilren höstnyhet från Bolia som finns i två storlekar, 180 alternativt 240 centimeter. Designad av Ramos Bassols. Här kan du köpa den.

Globe från Vauni gör det möjligt att njuta av en eldstad utan skorsten i höst. Den minimalistiska designen gör den enkel att inreda med, och kaminen går att få med eller utan fot. Här kan du köpa den.

Ryamattan Modern Oriental Saffron från Layered är gjord av återvunnen ull och har ett fint broderat mönster som ger vardagsrummet en bohemisk touch. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

Läs mer:

12 förvaringslösningar och garderober att inspireras av

Inred med trendigt jordnära färger – 14 utvalda detaljer

21 stilsäkra dagbäddar och schäslonger – från budget till lyx