Artikeln innehåller reklamlänkar

21 stilsäkra dagbäddar och schäslonger – från budget till lyx

dagbäddar och schäslonger

Inred ett elegant vardagsrum med en dagbädd eller schäslong. Vi har spanat in utbudet – från snygga budgetalternativ till lyxiga dyrgripar – och listar här 21 stilsäkra köp!
03 augusti, 2020

Slå på ljud

 

Sätt guldkant på vardagsrummet (eller varför inte arbets- och gästrummet?) med en lyxig dagbädd eller schäslong, även kallad chaise longue på franska. Båda möblerna lockar till avslappnade läs- och vilostunder och är även perfekt som sittplats när du har många gäster på besök.

Från minimalistiska, rena linjer och breda dagbäddar som även fungerar som säng, till bekväma schäslonger med ryggstöd och eleganta sammetsklädda alternativ. Det finns många olika stilar att välja bland när det kommer till de här möblerna som ger hemmet en sofistikerad touch.

Vi har valt ut 21 stilfulla dagbäddar och schäslonger för alla plånböcker:

1. Fuji dagbädd, Soffadirekt

Snygg dagbädd i bambu med sits i flätad, svart textil. Passar för både inom- och utomhusbruk. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

2. Fly dagbädd, Ellos Home

Sammetsklädd, elegant dagbädd med stomme i metall och tillhörande nackkudde som fästs med band och tryckknapp och är enkel att ta av vid behov. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

3. Dagbädd Randi, Sofacompany

Elegant dagbädd i tidlös design av Cathrine Rudolph. Dagbädden går att personalisera för att passa just din inredningsstil, genom att välja bland flera olika klädslar i tyg samt träsorter på ben och ram. Här kan du köpa den.

4. Wowi dagbädd, Ellos Home

Stilsäker dagbädd med klädsel i melerad bouclé och löstagbar pölkudde. Dagbädden har en stomme i plywood och massiv furu samt ben i metall. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

5. Safari dagbädd, Skovshoved Møbelfabrik

Dagbädd designad av Ole Gjerløv-Knudsen redan år 1962. Bädden är designad för att kunna tas med på campingtur och monteras snabbt och enkelt utan skruvar. Dagbädden har en stomme i trä och en sits i naturfärgat linnetyg och benen fästs med ett rep av sisal. Här kan du köpa den.

6. Caramel dagbädd, Jotex

Klassisk dagbädd som ger en lyxig känsla i hemmet. Dagbädden är klädd i sammet med djuphäftad sittdyna, cylinderformad tillhörande kudde och finns i rosa, grått, beige, mörkgrönt och karamellbrunt utförande. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

7. Stockholm dagbädd, Soffadirekt

Stilsäker dagbädd i sammet, här ovan i mörkgrått, men finns att få i flera färger. Bädden har en en ram i mörkbetsat, massivt trä och en dekorativ rem i konstläder som fäster nackkudden som matchas av ytterligare en lös kudde i samma tyg. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

8. Dagbädd, Oliver Furniture

Klassisk dagbädd med rundade hörn i vitlackad och -oljad ek. Dagbädden går utmärkt att använda som säng vid behov. I samma serie finns flera dagbäddar med olika mått och även utan spjälor runt. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

9. Dagbädd 710, Artek

Tidlös dagbädd formgiven av Alvar Aalto redan år 1935. Bädden har rena linjer och kröka ben, Alvar Aaltos signum, och är lika praktisk i hemmet som i sommarhuset då den kan användas som dagbädd, soffa eller säng efter behov. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

10. Asher dagbädd, Bloomingville

Tidlös dagbädd med grå tygklädsel, utställda ben i ek och tillhörande rund nackkudde. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

11. Turn dagbädd, Ferm living

Stilren dagbädd med ett modernt uttryck från danska Ferm living. Dagbädden är gjord i grå ullmix och har kontrasterande band, ben i lackerad, svart metall samt en vändbar kudde. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

12. Diva dagbädd, House Doctor

Stilren dagbädd från House Doctor med minimalistisk design, ljus tygklädsel och mörka ben. Dagbädden har en kurvad ända som fungerar som ett elegant nackstöd. Här kan du köpa den (länk till Awin.com).

13. Wind schäslong, Broste Copenhagen

Elegant schäslong med rygg och armstöd som kompletterar soffan i vardagsrummet. Schäslongen är klädd i slitstark polyester och ingår i en serie med matchande fåtölj och sittpuff. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

14. Dagbädd Level, Woud

Tidlös dagbädd i naturmaterial och dansk design från Woud. Dagbädden har ett underrede i ek och syns här ovan i nougatfärgat läder, men finns även i svart och cognacbrunt samt med svart underrede. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

15. Modern Line Chaise Longue, Gubi

Modern Line Chaise Lounge designades av Greta M. Grossman år 1949 och är ett tidlöst val i hemmet. Schäslongen går att få i flera olika tyger och med ben i antingen svart metall eller mässing. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

16. Dagbädd, Handvärk

Den här stilfulla dagbädden, designad av Emil Thorup för danska Handvärk, kan bli en tidlös favorit i hemmet. Varje dagbädd är klädd för hand av en lokal tapetserare och finns att få i antingen läder eller sammet. Här kan du köpa den (länk till Tradedoubler.com).

17. Mass Daybed, New Works

Exklusiv dagbädd designad av duon Lim + Lu för New Works. Den eleganta dagbädden har en minimalistisk utformning, en bas i valnöt samt en stoppad, tygklädd överdel. Sittdynan har även en urholkning för nackkudden i läder, för bästa komfort. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

18. Dagbädd, Massproductions

Mega daybed designad av Chris Martin för Massproductions skapar ett inbjudande intryck i hemmet med sina runda former och sin mjuka, fylliga stoppning. Dagbädden finns i flera olika klädslar och benen, som består av tunna stålrör, finns i tre olika färger att välja bland. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

19. OW150, Carl Hansen

 

Dagbädd i massiv ek med rena linjer, formgiven av Ole Wanscher för Carl Hansen. Dynan är klädd i läder och finns i olika färger. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

20. DD V Daybed, Dusty Deco

Exklusiv dagbädd från svenska Dusty Deco som lanserade sin första egna möbelkollektion 2020. Underredet är gjort av massiv bok som betsats och vaxats mörkt och bädden är klädd i mörkgul sammet. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

21. Dawn Chaise Longue, Mylhta

Exklusiv, art déco-inspirerad chaise longue i rosa sammet och trä. Schäslongen görs för hand och är designad av svenska Mylhta. Här kan du köpa den.

Läs mer:

17 stilsäkra fåtöljer till vardagsrummet och läshörnan

7 stylingknep som får vardagsrummet att kännas lyxigare

Vackra detaljer i beige att inreda vardagsrummet med