Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

7 snygga hemmakontor att inspireras av

29 sep, 2023 
hemmakontor inspiration inredningstips
Slut på semester och tillbaka till rutiner? Här är stylingknepen och detaljerna som gör hemmakontoret till en lite härligare, kreativare plats att trivas på. Inspireras av sju snygga arbetsplatser i hemmet!
Annons
Kika in i det exklusiva funkishuset i BrommaBrand logo
Kika in i det exklusiva funkishuset i Bromma

1. Integrerad arbetshörna

Ett kvadratsmart sätt att få till en arbetsplats i hemmet är att integrera den i befintlig inredning. Här har bokhyllesystemet på väggen fått en skrivbordsyta som smälter in snyggt, samtidigt som den är praktisk.

Tips! Med den här inredningslösningen har du alltid böcker och andra inspirerande ting nära till hands. Häng även gärna upp konst för en kreativ, motiverande skrivbordsplats.

Arbetshörna hemma hos Anna Prosser. Foto: Patric Johansson, stylist: Myrica Bergqvist.

2. Sätt färg på det du har

Piffa till arbetsrummet med färg! Måla om ditt bord eller köp en ny bekväm stol i en glad kulör. De små detaljerna du placerar på skrivbordet kan också vara det som ger en uppiggande färgklick.

Annons

Tips! Använd en gardin för att skärma av din arbetshörna, om du har den i ett större rum. Det blir både snyggt och kvadratsmart.

Trendutställning på Trendgruppen PRs Spacethirtysix. Styling: Tina Hellberg.

3. Gör det till ett DIY-projekt

Sätt personlig prägel med ett roligt do it yourself-projekt! I den här arbetshörnan har ett skrivbord från Ikea fått en helt ny look tack vare lite kakel från Rusta. Enkelt, budgetvänligt och snyggt!

Färg- och forminspiration hemma hos Kevin Olberg och Kristina Edell. Foto: Jonas Ingerstedt.

4. Avskalat och harmoniskt

Föredrar du en minimalistisk och rofylld arbetsplats? Satsa på naturmaterial, bra ljusinsläpp och placera ditt bord intill ett fönster för att ha naturen utanför nära.

Annons
Japandi-inspiration med närhet till naturen i både material och utsikt. Foto: Swedese.

5. Hemtrevligt hörn

Arbetshörnan kan vara en precis lika hemtrevlig plats som resten av hemmet. Inred med form, färg och personliga detaljer, addera en växt och ta tillvara på ljusinsläppet med en spegel som reflekterar ljuset.

Tips! Glöm inte förvaringen! Med flera bra lådor eller hyllor får du undan alla pryttlar som annars lätt skapar ett stökigt intryck.

Inspirerande arbetshörna hemma hos inredaren Erik Josefsson. Foto: Anna Karlsson, styling: Erik Josefsson och Anna Bjelkholm.
Annons

6. Inred med bra belysning

Snart kryper mörkret på oss igen, och då är det viktigt med bra belysning i hela hemmet, men kanske särskilt i arbetshörnan, där vi behöver funktionell arbetsbelysning. En bra skrivbordslampa med riktat ljus gör jobb, plugg och pyssel smidigare!

Bordslampan Mosaik från danska Lyfa lyser upp på skrivbordet. Foto: Lyfa.

7. Compact living-lösning

Ont om plats för ett helt hemmakontor? Ett litet klaffbord och en stol i hörnet av rummet kan vara allt som behövs för att skapa en snygg och rofylld arbetsplats i bostaden.

Tips! Utgå ifrån dina behov när du inreder hemmakontoret. Vissa behöver en avskalad, rofylld vrå, medan andra vill omge sig med färg och form för att hitta inspirationen.

Annons
Liten arbetshörna hemma hos Sofia Mehrotra. Foto: Fanny Rådvik, styling: Linda Ring.
Annons