Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Festernas tid är här! Bästa tipsen och trixen för partyt

06 dec, 2023 
Jul, nyår eller bara en härlig middag för att lyxa till vardagen i mörka januari – finns det anledning att fira så ska man! Vi tipsar om hur du enkelt sätter guldkant på hemmabjudningarna.
Annons
Decodrömmar: Festdukning med mycket av alltBrand logo
Decodrömmar: Festdukning med mycket av allt

December är festernas tid! Men varför inte fortsätta ändå in på nya året? Här är våra bästa festtips.

1. Levande ljus

Mysig stämning hemma hos Hanna Hellquist. Foto: Idha Lindhag, styling: Tina Hellberg.

Några stearinljus i en vacker ljusstake eller kanske en hel värmande brasa? Levande ljus gör så mycket för stämningen i ett hem. Se bara till så du eldar brandsäkert och har uppsikt över ljusen under festens gång.

Annons

Bonustips! Ställ fram några extra sittplatser i form av sittpuffar eller stora kuddar. Det gör att ni enkelt kan samlas många i vardagsrummet.

2. Lyxigt champagnetorn

Följ en guide för att få glasen att stå stabilt i champagnetornet.House Doctor

Kanske inte det allra enklaste knepet, men ett champagnetorn kommer dra blickarna till sig direkt när gästerna anländer. Perfekt för dig som vill ha ett fotovänligt inslag, men inte massvis med dekor!

Ett enklare knep kan vara en champagnekylare fylld med vackra flaskor och is (kanske dekorerad med lite glitter eller blommor?) – det blir ett garanterat lyxigt inslag på festen.

Annons

3. Något för alla sinnen

Harmoniskt i både doft och look med Sense från Ferm living. Foto: Ferm living.

Ett säkert kort för en lyckad bjudning är att satsa på något för alla sinnen. Se till att inte glömma doften i hemmet, gärna i form av ett fint ett doftljus eller några doftpinnar.

4. Finporslin och silver

Duka vackert i vinter med silverbestick och små detaljer som piffar till hela intrycket.

Våga plocka fram silverbesticken och det fina porslinet lite oftare. Det kommer att göra middagen festligare på ett kick och är även ett bra knep för att få vardagsmiddagen att kännas lite mer speciell.

Annons

Prova även gärna att blanda olika glas och porslin i festdukningen för en eklektisk och personlig känsla, allt behöver inte matcha!

5. Solkatter med discokula

En annorlunda ljussättning i hemmet kan ta inredning från vardag till fest. Foto: Hay.

Ett knep som är lika fint till barnkalaset som till nyårsmiddagen! Med en discokula kan du skapa vackra solkatter och reflektera ljuset i rummet, vilket garanterat förändrar atmosfären.

6. Blomster i blickfånget

Den fluffiga hortensian är en blomma som är lika fin i den färska, som i den torkade buketten. Foto: Ferm Living.

Ett fång av blommor kan vara det som gör hemmet lite vackrare och festligare. Satsa gärna på en något vild, spretig bukett och ­blommor som går att torka för att få en bukett som skänker glädje länge.

Vårt allra bästa festtips är att satsa på några få blickfång och att lägga allt krut på dem, till exempel färska blommor, stearinljus i grupp och vackra placeringskort.

7. Servera något festligt

Låt tilltugget bli festens mittpunkt, serverat på ett vackert fat. Foto: Anni Cernea.

Sätt guldkant på festen med tilltugg, en förrätt eller en efterrätt som är extra lyxig. Fint serverad på ett snyggt fat kan det bli detaljen som höjer stämningen.

Annons