Artikeln innehåller reklamlänkar

Säsongens bästa detaljer till sovrummet – 24 tips

snyggt inrett sovrum - tips

Inred för bättre sömn och en vackrare, mer harmonisk vardag i hemmet. Vi har valt ut det bästa för ett rofyllt sovrum i höst.
15 oktober, 2020

Höstens och vinterns mörka kvällar är här och vi drar oss inomhus med mjuka textilier för att värma oss. I år lägger vi lite extra fokus på sovrummet, ett rum som ska bädda för god sömn, samtidigt som det gärna får vara både vackert och mysigt.

Från mjuka påslakan och fluffiga täcken till konstverk och lampor som skapar rätt stämning. Vi har valt ut 24 detaljer som bidrar till bättre sömn och ett snyggare sovrum – och håller säsong efter säsong.

1. Rutiga, mjuka höstnyheter i lyxig bomulls- och kashmirblandning från Lexington. Beige- och vitrutigt örngott samt matchande rutigt påslakan. Här kan du köpa dem (länk till Åhléns).

2. Överkastet Paolo i kamelbrunt från Linum design är gjort i bomullssammet med fin lyster, mjuk fyllning och handsydda detaljer. Här kan du köpa det (länk till Åhléns).

3. Påslakansset i ekologisk bomull i den nya vackra beige färgen Sand från Read the label. Sängklädernas resa från frö till färdiga produkter går att följa och lakanen levereras i matchande påse för att minska svinn. Här kan du köpa dem (länk till Åhléns).

4. Vägglampan Karl-Johan designad av Signe Hytte för danska New works. Lampan ger ett fint stämningsljus, är gjord i svartbetsad ek och har en lampkupa i mörkt rökfärgat glas. Här kan du köpa den (länk till Rum21).

5. Påslakan i ekologisk bomullspercale från Himla. Hope finns för både enkel- och dubbelsäng och syns här i den vackert dova färgen Brownie. Här kan du köpa det (länk till Ellos).

6. En tyngdfilt ovanpå ditt vanliga täcke kan underlätta insomningen. Tyngden gör att man slappnar av lättare. Wesomnias tyngdfiltar har utvecklats av psykologen Ulrika Dehlryd som har tagit fram en filt i samarbete med Klippan Ullfabrik. Filten i lamm- och merinoull fylls med svenskt vete, och man kan välja mellan fem och tio kilos tyngd i två olika gråtoner. Här kan du köpa den.

7. Sänggaveln Luna från Mille notti. Formen har inspirerats av månen och sänggaveln handtillverkas i tre naturnära färger, här i Ivory, i ett slitstarkt tyg med linnestruktur alternativt i sammet. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

8. Minimalistiskt konstverk av den svenska konstnären Josephine Aune, som ger en harmonisk känsla till sovrummet. Pris och beställning på förfrågan.

9. Ta hand om din hy genom att välja örngott med omsorg. Nap Labs nya örngott Silver Sleep är inte bara mjukt, utan har även en silverbehandlad yta som förhindrar bakterier från att gro på ditt örngott, och ger en ren kudde att vila huvudet på. Örngottet är Oeko-Tex-certifierat. Här kan du köpa det.

Silver sleep från nap studio

Blank soft pillows on light background

10. Uppgradera nattduksbordet med den här stilrena ovala hyllan i perforerad plåt från svenska Aska studio. Hyllan kan placeras både horisontellt och vertikalt tack vare en liten löstagbar hyllinsats. Här kan du köpa den.

11. Bädda mjukt och miljövänligt i lyocell med påslakan från Hit the hay. Sköna och luftiga mot huden, men med en hög trådtäthet och fin lyster. Här kan du köpa dem.

12. Sov som på moln med dunbolstret från Happy Fluffy Cloud. Täcket ger samma lyxiga känsla som på ett finare hotell med sin fluffiga profil och vikten har en liknande effekt som ett tyngdtäcke. Gåsdunet i täcket är en biprodukt från europeiska matproducerande gårdar. Här kan du köpa det.

13. Lyxig Supreme kontinentalsäng i beige från Jensen. Sängen är Svanenmärkt och tillverkad i Norge och säljs inklusive bäddmadrass samt med eller utan gavel. Sängen kan ha delad fasthetsgrad på sänghalvorna, vilket gör det smidigt för par att vara nöjda med samma säng. Här kan du köpa den (länk till butik).

14. Gardinen Retreat från Mimou som dämpar både ljus och ljud samt har ett fint, tungt fall. Gardinen är gjord av återvunnen ull, som är ett naturligt flamskyddat material och är koldioxidneutralt i produktion. Här kan du köpa den (länk till Ellos).

Gardin från Mimou

ell_1608181-02_Fs

15. Överkast Strip i mjuk merinoull från Dirty linen. Fungerar även som en värmande pläd i soffan. Här kan du köpa det (länk till RoyalDesign).

16. Påslakanssetet Strimma från Alva linen i ekologisk bomullssatin med handsydd, tunn passpoal av återvunnen polyester. Setet, som är Fairtrade-märkt, syns här i färgen Desert sand. Här kan du köpa det.

17. Elfenbensvit munblåst vas i kristall från Målerås. Padam är en vacker vas för snittblommorna och fungerar även som ett dekorativt objekt i sig. Här kan du köpa den (länk till butik).

18. Plinth Tall, designad av Norm architects för danska Menu, är ett elegant sidobord i marmor som även kan fungera som piedestal eller som ett stilsäkert nattduksbord i sovrummet. Här kan du köpa det (länk till Rum21).

19. Höstnyhet från Iittala, lampan Putki i munblåst glas designad av Matti Klenell. Lampan är ursprungligen framtagen för Sveriges Nationalmuseum och tillverkas på Iittalas glasbruk i Finland i kopparfärgat, klart samt grått glas. Här kan du köpa den.

20. Kompromissa inte med detaljerna. Ett par skräddarsydda gardiner ger sovrummet ett lyft. Vävd linnegardin i färgen Sand från Gotain. Här kan du köpa dem (länk till Åhléns).

21. Lyxig bäddning som känns len mot huden och har en fin lyster. Påslakan i färgen Creamy brown från Hästens Satin Pure-kollektion. Finns för både singel- och dubbeltäcke. Här kan du köpa det (länk till butik).

22. No 1 Black Wood är ett handgjort doftljus från svenska Quod med toner av bland annat rökt cederträ, kryddnejlika och vanilj. Ljuset är gjort av veganskt sojavax och hållaren går att återanvända. Här kan du köpa det (länk till Solhem inredning).

23. Verner Pantons klassiker Flowerpot i form av en bordslampa blir ett tidlöst val på nattduksbordet. Lampan finns i flera färger och passar i hemmets alla rum. Här kan du köpa den (länk till Nordic Nest).

24. Ramsängen Koster är Carpe diem beds ena basmodell som tillverkas för hand i Sverige. Sängen är Svanenmärkt och har ett patenterat system som anpassar sig efter kroppen för att ge bästa möjliga stöd. Här kan du köpa den (länk till butik).

Läs mer:

Så inreder vi våra sovrum 2020 – 5 trender

Skapa en staycation-helg hemma – 7 tips

Fluffiga inredningsdetaljerna som fixar myskänslan i höst