Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Skapa en staycation-helg hemma – 7 tips

06 apr, 2020 
staycation weekend hemma
Ska du stanna hemma i helgen? Gör det till en lyxig staycation med några enkla knep! Vi har samlat tipsen som ger hotellkänsla till hemmet och helgen.
Annons

Kika in hos kreatören i VasastanBrand logo
Kika in hos kreatören i Vasastan

 

Många tillbringar mycket tid hemma just nu – och med all rätta. Men det behöver inte betyda att man inte kan ha en mysig helg eller få den där weekend-känslan som när man åker iväg.

Här är tipsen som skapar en staycation hemma – rum för rum!

1. Skapa spa-känsla i badrummet

Gör din staycation hemma lite lyxigare med ett hemma-spa i badrummet. Se till att badrummet är städat och fräscht och addera gärna blommor eller eucalyptus i en liten vas. Doftljus eller -pinnar och en lugn låtlista ger ytterligare spa-känsla i badrummet.

Ta på tofflor och morgonrock, köp hem ansikts- eller hårmask, gör en egen kroppsskrubb alternativt ge dig själv en manikyr i lugn och ro. Har du ett badkar kan du tappa upp ett avkopplande bad. Sätt av gott om tid och lägg ifrån dig mobil och dator. Vill du göra det lite lyxigare? Häll upp bubbel eller annan god dryck samt duka upp frukt och snacks! Här hittar du fler enkla knep som skapar spa-känsla i badrummet.

staycation hemma med hemma-spa
Hemma-spa gör en staycation hemma lite lyxigare. Foto: Iittala

2. Planera aktiviteter

Skippa slökollandet av serier under staycation-helgen. Välj en bra film, ta en långpromenad eller planera in andra aktiviteter som ni inte brukar göra vanligtvis. Låt kreativiteten flöda när ni planerar er drömhelg hemma!

Annons

3. Gör det till en lyxig måltid

Gör frukost, lunch och middag till en lyxigare måltid under staycation-helgen. Byt ut vardagsfrukosten mot en långfrukost eller brunch och gör lunchen till en afternoon tea med hembakta scones. För att göra helgmiddagen härligare kan du satsa på en trerättersmeny och duka med underlägg, tygservetter samt fina dekorationer som blommor, servettringar och en fin bordsduk.

Beställ hem mat eller gör det till en mysig stund i köket när ni lagar den. En trerättersmeny behöver inte vara svår att få till, en enkel förrätt och dessert räcker. Fullända känslan av en restaurangmiddag med en drink före eller efter maten!

staycation inspiration
Sätt guldkant på inredning och måltider för att göra helgen hemma till en staycation. Foto: Ellos Home

4. Bädda i hotellstil

Skapa hotellkänslan genom att lägga lite extra krut på sovrummet. Vårstäda inför helgen och bädda sedan med nytvättade lakan. Sträck ut lakan och täcke, fluffa till kuddarna och avsluta med ett överkast som du stylar i hotellstil.

Annons

5. Flytta livet utomhus

Vårens ljus och värme lockar många att ta sig ut, så varför inte flytta en del av din staycation till balkongen eller uteplatsen? Inred mysigt och njut av måltiderna ute om vädret tillåter. Inred med infravärme eller plädar som hjälper att hålla värmen och gör det skönt att umgås utomhus.

Staycation hemma – tips för alla rum
Sängen spelar ofta huvudrollen i ett hotellrum – inspireras och fixa hotellstilen hemma! Foto: Linum

6. Klä upp er

Gräv fram favoriterna i garderoben och klä upp er inför middagen även om ni bara ska vara hemma! Det sätter stämningen och ger en annan känsla till helgen än om man går runt i morgonrock och tofflor hela dagen.

Annons

7. Sätt stämning med belysningen

Belysningen är pricken över i:et i hemmets alla rum såväl under en staycation-helg som i vardagen. Dämpad belysning i badrummet ger rofylld spa-känsla, levande ljus på middagsbordet ger en romantisk touch och stämningsfull belysning i såväl sovrum som vardagsrum under filmkvällen bäddar för en mysig atmosfär.

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons