Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Så inreder vi våra badrum 2020 – 5 stora trender

27 feb, 2020 
badrumstrender 2020
Vi suktar efter naturmaterial och inreder badrummen med hållbara val och tidlös design. Ska du renovera eller uppdatera inredningen i badrummet? Här är trenderna att ha koll på 2020.
Annons

Naturnära och hållbart med en personlig touch. Så drömmer många om att inreda sina badrum i år, åtminstone om man ska tro designerna bakom alla badrumsnyheter. Oavsett om det är möbler eller de minsta detaljerna det handlar om så är allting uttänkt för att vara både snyggt, smart och långlivat i det nya decenniets badrum.

Inspireras inför badrumsrenoveringen eller uppdatera själv med enkla medel – här är fem av 2020 års stora badrumstrender:

Trend 1: Naturnära

Ljust, stilrent och naturnära i nya serien Essence från Grohe
Ljust, stilrent och naturnära i nya serien Essence från Grohe. Foto: Grohe

Vi dras med en längtan till naturen, vilket är tydligt i badrumsinredningarna som gärna går i trä, sten och andra material som ger en jordnära känsla. Naturmaterialen är enkla att addera som långvariga inslag i badrumsinredningen, oavsett om man vill göra det stort eller litet.

Annons
Anno 1300 i sandbeige från Vedum
Vår längtan efter mer naturkänsla i hemmet syns även i färgvalen. Här nya serien Anno 1300 från Vedum i vacker sandbeige. Foto: Vedum

Trend 2: Hållbart

Handfat från Woodio gjort av träflis
Handfat i porslinsliknande, vattentät träkomposit gjort av träflis. Foto: Woodio

Det råder något av en ekorevolution i våra hem. Allt fler väljer miljövänligare alternativ och utbudet ökar sakta, men säkert. Återanvändbara tops, återvinningsbara handfat, vattensnåla duschar och tvättställsblandare samt ekologisk hud- och hårvård är bara några exempel på nyheter för badrummet – och fler lär det bli.

Annons
Orbital systems nya dusch oas
Nya duschen Oas från Orbital Systems återcirkulerar vatten, håller exakt temperatur och sparar både energi och vatten. Foto: Orbital Systems

Trend 3: Svärta

Svart och grönt badrum – trendigt hos Ballingslöv
Svarta detaljer ger en modern touch. Foto: Ballingslöv

Metallerna i badrummet ska stå sig länge, vilket gör de flesta val till tidlösa sådana, så länge man väljer det man själv tycker om och trivs med. Varje år finns såväl klassisk krom som lyxig mässing bland favoriterna, men i år är det de matta, svarta detaljer som sticker ut lite extra. De svarta detaljerna ger en modern känsla i badrummet och går snyggt ihop med de flesta inredningsstilar.

Annons
Lyxigt badrum från Kvänum
Stilsäkra svarta detaljer i badrummet. Foto: Kvänum

Trend 4: Rena linjer

Badkaret Forma från Inbani
Rena linjer hos spanska Inbani. Foto: Inbani

I likhet med de tidigare trenderna går formerna i år i samma spår. Linjerna, både runda som modernt raka, är rena och enkla att matcha med övrig badrumsinredning. Särskilt den fasta inredningen har ett mer tidlöst uttryck, medan mindre detaljer ger mer utrymme för annorlunda former, färger och material.

Annons
Ny granitkeramik från Bricmate
Rena linjer och naturkänsla – så vill vi inreda våra badrum i år. Foto: Bricmate

Trend 5: Grönt

Grönt lyxigt badrum från Vanitas
Vackert i grönt hos nya svenska badrumsföretaget Vanitas. Foto: Vanitas

Det gröna är kanske den mest utstickande badrumstrenden i år och går att tolka på flera olika sätt. Det kan vara en stor grönväxt, en ny tapet, kakel, klinker eller varför inte själva handfatet? Trenden går hand i hand med naturmaterialen och så länge man väljer att satsa på grönt långsiktigt och inte enbart som en trend kan det också bli ett hållbart val i hemmet.

Annons
grönt badrum hos Ex. T
Gröna toner är trendiga i badrummet 2020. Foto: Ex. T

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons