Förnya badrummet utan renovering – 5 enkla knep som ger lyxkänsla

Uppdatera badrummet utan renovering
Vill du uppdatera badrummet, men slippa renovera? Det finns många enkla knep som kan ge badrummet den guldkant man längtat efter. Vi listar fem tips att inspireras av!
Annons

Förnya badrummet så det matchar din personliga stil och blir en naturlig del av resten av bostaden. Att dra igång en totalrenovering är både kostsamt, tidskrävande och onödigt om badrummet i övrigt är fräscht och funktionellt. Med några enkla stylingknep kan det omvandlas till ett rum att trivas i.

Annons

Här följer fem idéer att inspireras av om du vill uppdatera badrummet på ett enkelt och förmånligt sätt: 

1. Inred med naturmaterial

Naturmaterial i badrummet
Naturmaterial och texturer ger badrummet en lyxig känsla. Foto: Maria Sahlander Styling: Nouvel Interiör för Bjurfors/mäklare: Jonas Rutberg
Annons

Det enklaste knepet för att göra ett badrum lite lyxigare är att inreda med naturmaterial. Det passar flera olika inredningsstilar och mjukar upp det kala intrycket som lätt uppstår när fokus ligger på det praktiska.

Gör det mer ombonat och personligt med hyllor i trä, en korg i flätad jute, textilier med fin textur eller en dekorationsstege i bambu. Det finns mycket att välja bland när det kommer till naturmaterialen, så här går det att vara precis så personlig som man vill.

2. Uppdatera med färg

Badrum med målade väggar och grönska
Väggfärgen kan bli badrummets blickfång. Foto: Fredric Boukari Styling: Åsa Copparstad för Historiska hem/mäklare: Mattias Öhman
Annons

Trött på helvitt eller den gamla bården i badrummet? Förnya ditt badrum med lite färg istället för att sätta igång en helrenovering. Att måla luckorna eller taket och den del av väggen som inte är kaklad kan pigga upp hela rummet.

Vill du byta färg på kaklet finns det särskild kakel- och fogfärg som kan förvandla badrummet. Om det bara är bården som sticker ut kan den täckas över eller få ny färg med dekorplast som klipps till för att passa kaklet.

3. Välj detaljer med patina

Vackert badrum med patina och klassiska detaljer
Äldre trä, antikmässing och detaljer i klassisk stil skapar ett drömlikt badrum. Foto: Anders Bergstedt för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm
Annons

Underskatta inte effekten som de minsta detaljerna kan ha på badrummet. En finish, textur, form eller färg som sticker ut, oavsett hur liten den är, påverkar helhetsintrycket.

I standardbadrummet kan detaljer med lite patina göra stor skillnad. De ger rummet ett djup och bryter av det moderna och funktionella. Det kan vara en ny blandare i antikmässing, förvaring i äldre trä eller varför inte en liten ask som fyndats second hand? Våga addera lite äldre detaljer för att få ett nytt uttryck i inredningen.

Blandare i badrum i antikmässing
En ny blandare kan förändra hela tvättstället. Foto: Anders Bergstedt Styling: Livindeco för Entrance mäkleri/mäklare: Jessica Fridstedt

4. Inred med grönska

Badrum med mönstrat kakelgolv och gröna växter
Växter är pricken över i:et i vilket badrum som helst! Foto: Anders Bergstedt Styling: Livindeco för Entrance mäkleri/mäklare: Jessica Fridstedt
Annons

Grönska livar upp vilket rum som helst och är ett enkelt knep att ta till i badrummet. Satsa på enklare kvistar eller torkad eucalyptus för att minimera underhållet, eller välj en tropisk palm som ger badrummet spa-känsla. Här kan du läsa mer om vilka växter som tål att ställas i badrummet.

5. Uppdatera spegeln

Snyggt badrum med vintagekänsla
Personlig vintagekänsla med en dekorativ spegel. Foto: Alen Cordic/SE360 Styling: Emma Fischer för Bjurfors/mäklare: Julia Albinsson

Sätt personlig prägel på badrummet med en ny spegel. Badrumsspegeln kan vara dekorativ, ha en vintagevibb eller en annorlunda form som fångar ögat.

Annons

Ersätt standardspegeln med en spegel som blir badrummets blickfång. Du kan även byta ut det lilla badrumsskåpet mot en större spegel, om du har möjlighet att skapa småförvaring på annat håll i badrummet.

Läs mer:

Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION:


Annons

Laddar