Så inreder du ditt hem till en konstnärlig oas

Konstnärlig inredningsstil - tips
Konstnärliga föremål, kreativa detaljer och mönster skapar den personliga stilen i sovrummet. Tolka den konstnärliga stilen på ditt sätt med våra inrednings- och shoppingtips!
Annons
Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

 

Stylisten Ursula Wånganders sovrum, med en fantastisk väggmålning av konstnären Olga Pedan, är svårt att glömma i första taget. Rummet inspirerar oss att våga vara än mer personliga, kreativa och färggranna när vi inreder våra egna hem. Inspireras av hennes stil och våra inredningstips för att addera mer färg och personlighet till inredningen!

Annons
Annons

Tips 1: Bokhörna

Göm inte undan böckerna! Utnyttja det tomma hörnet genom att hänga upp några hyllor. Visa upp dina favoriter och inspirera till läsning med öppna hyllplan.

Tips 2: Skulpturala blickfång

En annan detalj som kan ge den åtråvärda konstnärskänslan i hemmet är små skulpturer och figuriner. Perfekt att spana efter på loppis och auktion eller att köpa direkt från en konstnär.

Tips 3: Grön guldkant

Levande växter och blommor ger det där lilla extra som gör ett rum hemtrevligt. Placera dem gärna både högt upp på hyllor och längre ner på golv och sidobord för att skapa en grönskande oas.

Annons

Tips 4: Våga mer mönster

Inspireras av väggmålningen genom att addera mönster till inredningen. En tapet med lövverk eller blommor kan sätta känslan i rummet, och särskilt fint blir det om du matchar med fler mönster i exempelvis textilierna.

Tips 5: Konstnärlig touch

Ge hemmet en konstnärskänsla med personliga motiv och tavlor. Det kan vara en stor, färgsprakande canvas eller en personlig tavelvägg med allt från litografier och posters till fotografier och barnens teckningar.

Tips 6: Lätt och ledigt

Bädda avskalat och avslappnat och sätt komforten först. Med mjuka sängkläder i en mild kulör, som gärna får gå i samma färgskala som sovrummet, skapas en vilsam helhetskänsla.

Annons

Här är nio shoppingtips som ger den konstnärliga känslan till hemmet:

1. Våga måla blått med Ultra marine blue no. w29 från Farrow & Balls kollektion Colour by nature, som finns för både inom- och utomhusbruk. Här kan du köpa den.

Ultra Marine Blue från Farrow & Ball

2. Bordslampan Gräshoppa designad av Greta M. Grossman med skärm i rött, från Gubi. Här kan du köpa den (reklamlänk via Adtraction) .

Annons

gräshoppa bordslampa från gubi

3. Handgjord skulptur i keramik, The attentive one, designad av Malene Bjelke för Kähler. Här kan du köpa den (reklamlänk via Awin.com) .

The Attentive One-skulptur från Kähler

4. Poster med motiv av ekorre designad av Mogu Takahashi för Fine Little Day. Här kan du köpa den.

Ekorre poster från Fine Little Day

Annons

5. Bladmönstrad tapet i grönt, Hazel ur kollektionen Falsterbo III, från Boråstapeter. Här kan du köpa den (reklamlänk via Tradedoubler.com) .

Hazel tapet från Boråstapeter

6. Vasen Kink med skulptural form, designad av Earnest Studio för Muuto. Här kan du köpa den (reklamlänk via Adtraction) .

Vasen Kink från Muuto i ljusblått

7. Hyllor från Maze Interior framtagna för att målas om för att visa upp din personlighet. Pythagoras play består av ett set om två hyllor med tillhörande konsoler. Här kan du köpa dem (reklamlänk via Awin.com) .

Annons

Pythagoras Play DIY-hyllor från Maze

8. Ljusblått, handvävt linnepåslakan från Chamois. Här kan du köpa det (reklamlänk via Awin.com) .

Chamois ljusblått linnepåslakan

9. Mörkbrun lerkruka med glansig glasyrbeläggning, Costa, från Serax. Här kan du köpa den.

Brun lerkruka från Serax

Annons

Läs mer:

Dela på:

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE DECORATION:


Annons

Laddar