Populärt: Hemma hos Inredningsnyheter ELLE Deco Design Awards Köksinspiration Se ELLE Hemma hos

Enkelt och gott lördagsgodis – så gör du

08 mar, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Att göra sitt eget lördagsgodis är enkelt, gott och nyttigt. Här är ett enkelt recept på goda yoghurtbräck som är enkla och snabba att göra. Förvara i frysen och ta fram när sötsuget smyger sig på!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons


Den här efterrätten (eller mellanmålet!) är superenkel att göra och tar inte alls lång tid att förbereda. Vill ni ha en sötare variant kan ni byta ut tranbär och russin mot jordgubb och banan. Eller varför inte blåbär och hallon? Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Yoghurtbräck med jordgubbar och russin.

Nyttigt och enkelt yoghurtgodis:

Du behöver:

4,5 dl vaniljyoghurt

2 msk honung

1 msk tranbär

1 tsk russin

Till topping:

5 färska jordgubbar

1 msk kokosflingor

1 msk cacao nibs

Gör så här:

1. Mixa yoghurt och honung till en jämn smet. Häll i tranbär och russin och rör om.

Annons

2. Ta fram en plåt eller motsvarande och klä den med bakplåtspapper. Häll över yoghurtsmeten och använd en slickepott för att få den så tunn (eller tjock!) som du önskar.

3. Strö över jordgubbsbitarna, cacao nibs och kokosflingorna. Förvara i frysen i 2-4 timmar.

4. Ta ut formen och använd en kniv för att bryta yoghurten i bitar. Servera direkt eller förvara i frysen i små plastpåsar.

Yoghurtbräck med jordgubbar och russin staplade på hög.

Foto och recept: My Fussy Eater

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons