Så förändras Jul med Ernst 2020 – här är allt vi vet

jul med ernst 2020 - här är allt vi vet

Snart är Jul med Ernst tillbaka i rutan och får hela landet i julstämning. Men år 2020 väntar ett annorlunda program jämfört med tidigare år. Här är allt vi vet!
13 november, 2020

Vad vore väntan på jul utan Ernst Kirchsteigers populära program Jul med Ernst? Sedan 2008 har tv-profilen förgyllt decembermånad och fått människor runt om i landet att komma i julstämning med både pyssel och matlagning.

Jul med Ernst är tillbaka på TV4 och Cmore även 2020. Programmet, som sänds i fyra avsnitt, har premiär den 1 december och spelas in på Julita gård utanför Katrineholm i Sörmland. Men i år väntar ett annorlunda program jämfört med tidigare säsonger.

jul med ernst är tillbaka 2020

Kom i julstämning med Ernst Kirchsteiger i Jul med Ernst. Foto: Fredrik Nilsson/TV4

Så förändras Jul med Ernst 2020

År 2020 kommer Ernst Kirchsteiger att göra programmet mer personligt än någonsin tidigare. Jul med Ernst kommer fokusera extra mycket på programledarens personliga inställning till julen och hur han själv tolkar traditionerna kring högtiden.

– Det kommer att bli ett mer personligt program än vanligt. Jag vill visa svenska folket hur jag bjuder in julen och skapar en traditionell och nästan lite magisk högtid, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande.

I år kommer Ernst bland annat att göra eget julgodis och visa hur han binder en vacker julkrans – en detalj som är populär såväl inne som ute i år. Han kommer även att tipsa om hur man med små medel kan skapa julkänsla i hemmet.

I vanlig ordning blir det alltså allt från pyssel till matlagning, men med en än mer personlig prägel än tidigare. Dessutom kan vi räkna med att få ta del av Ernst klassiska citat, som är lika delar knasiga som härliga.

– Ernst har blivit en stor del av den svenska julen och i år behövs han och den här typen av program mer än någonsin. Årets Jul med Ernst kommer att fokusera på jultraditioner och Ernsts fantastiska förmåga att sprida stämning, något som känns extra viktigt just nu, säger Clara Tengbom, exekutiv producent, om programmet i ett pressmeddelande.

Jul med Ernst har premiär på TV4, TV4 Play och Cmore 1 december klockan 20.00. Det fjärde och sista avsnittet sänds 22 december.

Läs mer:

5 mysiga jultips från Ernst Kirchsteiger

9 enkla uppdateringar som gör hemmet mysigt i jul

DIY-tips: Så gör du en egen julkrans – och det här behöver du