Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Årets vackraste påskpynt – shoppingredaktörens handplockade favoriter

25 mar, 2024 
AvStina Meyerson
fint påskpynt 2024
Påskpynt behöver inte vara synonymt med neonfärgade fjädrar och plastiga kycklingar. Här listar vår shoppingredaktör de finaste dekorationerna för påsken 2024!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du egna påskliljor - dekorera påskrisetBrand logo
Så gör du egna påskliljor - dekorera påskriset

Påsken står för dörren – och äntligen är det dags att ta in våren i hemmet med härligt påskpynt! Den här säsongen vill vi göra fint genom att exempelvis byta ut de murriga vintertextilierna mot ljusare och tunnare sådana, plocka ner finporslinet från hyllan och sätta vackra blommor i vaser.

Ägg, kycklingar och harar kan absolut vara roliga att pynta med under påsken, men många fina dekorationer är också mer tidlösa och kan stå kvar hela säsongen. Nedan listar vi några enkla sätt att göra det påskfint hemma, och scrollar du längre ner hittar du shoppingredaktören Stina Meyersons handplockade favoriter när det kommer till påskpynt 2024!

Annons

Så pyntar du enkelt till påsken 2024

  • Självklart ska det klassiska påskriset stå högst upp på listan! Gå ut och knipsa några vackra kvistar med en sekatör så fixar du enkelt årets finaste påskpynt, helt gratis. Men: Skippa fjädrarna! Vill du dekorera med färg så kan du välja annat pynt, såsom några av de fina hängena som är listade nedan.
  • Ta in mer av naturen hemma! Utöver klassiskt påskris kan du ta in gröna kvistar eller videung till exempel, som också för tankarna till den begynnande våren.
  • Dekorera med vackra blommor. Påskliljor är såklart fina, men alla typer av blomster är ju härligt. Sätt ett arrangemang i en stor vas på matbordet, eller dekorera hela hemmet med några få blommor i flera små vaser.
  • Lägg lite extra krut på dukningen! Ta fram din finaste duk, ditt favoritporslin och lägg kanske en kvist eller någon annan fin detalj på tallrikarna.
  • Byt ut textilierna hemma. Tjocka filtar och andra säsongsbetonade textilier kan du lägga på hyllan, för att ta in våren i hemmet. Ljusa rutiga handdukar, dukar och servetter är så fina på våren till exempel. Gula sådana passar utmärkt på påsken, men även resten av säsongen.
  • Gör egna vackra ägg – som både är vackra för ögat, och som du kan äta. Ett riktigt enkelt DIY-påskpynt är att koka vanliga ägg ihop med lökskal i olika färger. Äggen blir vackert mönstrade i olika färger, och blir garanterat en succé på påskbordet.
  • Skapa en vacker påskkrans! Du som vill ha ett lite klurigare, men ändå görbart, DIY-projekt i påsk kan ge dig på att binda en vacker påskkrans. Sätt lite grönska på din ytterdörr för att välkomna gästerna ordentligt!
Fint påskpynt 2024

Här är det finaste Påskpyntet 2024

Behöver du en ny vas, vackra gula ljus, ett vårigt porslin – eller kanske är du ute efter klassiska detaljer som ägg, harar och kycklingar? Här listar shoppingredaktören det finaste påskpyntet och de vackraste detaljerna att dekorera hemmet med inför firandet!

Randig vas

ByOn

Glasvas med vackra gula ränder och mjuka former. Fyll vasen med vackra vårblommor i påsk!

Annons

Påskdekorationer i papper

HM Home

Vackra pappersdekorationer i olika färger, till påskriset. Påskäggen säljs i pack om tio och finns i flera utföranden.

Färgglada påskägg

Afroart

Filtägg i tovad ull från Afroart, i glada färger. De här fina små hängena är perfekta att dekorera påskriset med, istället för fjädrar. Påskäggen kommer i tiopack.

Annons

Ljusgula randiga ljus

Designtorget

Ljus i fyrapack, med ett twistat mönster i två lager. Satsa på de gula ljusen i påsk, eller kombinera med flera våriga färger för ett mer lekfullt uttryck.

Rutig kökshandduk

Hemtex

Rutig kökshandduk i gult och vitt, i en mjuk linne- och bomullsblandning. Fynda den här vackra handduken medan den är på rea!

Gul kristallvas

Fundamental Berlin

Vacker saffransfärgad vas i munblåst kristall. Vaserna finns i flera vackra färger och storlekar – och är så snygga att kombinera med varandra.

Annons

Blommigt påskägg

Lene Bjerre

Årets vackraste påskpynt kan vara de här påskhängena från danska Lene Bjerre. Äggen i papper är gjorda i ett blomstermönstrat papper, och kan hängas i påskriset eller som en fönsterdekoration. Du bara måste titta närmare på de här godbitarna!

Gul ljusstake

Spring Copenhagen

Tända ljus är ett måste på påskbordet, fört att få till en riktigt mysig atmosfär. Den hör enkla gula ljusstaken är ett utmärkt alternativ.

Annons

Mönstrade glasägg

Designtorget

Trepack med glasägg i olika mönster. Du kan hänga äggen i påskriset eller duka med dem som på bilden!

Burk med kaninöron

DBKD

Den här burken i keramik, med ett lekfullt lock med långa öron, passar perfekt för att förvara påskgodiset i. En stilren påskhare kort sagt!

Annons

Lekfull gul kanna

ByOn

Karaff från svenska Byon, som både ser ut som en citron och känns som en citron med den strukturerade ytan. Så härlig på påskbordet!

Hängen till påskriset

Afroart

Handtovade påskhängen, som passar perfekt till både påskriset och att dekorera bordet med. Hängena säljs i tiopack.

Annons

Vacker påskservis

Villeroy och Boch

Är du inte mycket för gult, ägg, kycklingar och harar? Skapa en blomstrande påskdukning med de här vackra tallrikarna. Så fina!

Påskägg i glas

Scandi Living

Dekorationsägg glas från Scandi Living. Lägg äggen i en skål, som en del av din dukning eller häng upp dem i påskriset. Glasäggen säljs i sexpack.

Annons

Hängande äggprydnader

Cult Design

Vackra hängande äggprydnader i lugna färger för påskriset, designade av Maria Söderberg.

Gula handstöpta ljus

Ester och Erik

Gula ljus från danska Ester & Erik, som enkelt skapar en påskkänsla. De långa ljusen är handstöpta, med en elegant avsmalnande form upptill och nederdelen är konformad för att passa de flesta ljusstakar.

Annons

Stilrena påskkycklingar

Iittala

En påskkyckling behöver inte vara någon gräll, plastig variant. Spana in de här munblåsta glasfåglarna från Iittala! De små fåglarna säljs i trepack och kan hängas i påskriset, eller som en fönsterdekoration till exempel.

När tar man fram påskpynt?

De flesta börjar att påskpynta någon vecka innan påsken infaller, eller till och med samma vecka, men det går såklart även att tjuvstarta med pyntet och göra det ännu tidigare än så. 2023 börjar påsken med skärtorsdagen den 6:e april och pågår till och med måndagen 10 april, då påskdagen är.

Det vanligaste är att börja påskpynta någon vecka innan påsken infaller, eller samma vecka som påsken är. Oftast beror det på både hur helgdagarna ligger samt när eventuella påsklov är planerade just det året. Under 2024 börjar påsken tidigt, med skärtorsdagen den 26 mars.

Annons

När ska man ta bort påskpyntet?

Hur länge du vill ha ditt påskpynt uppe är givetvis helt upp till dig, men det är vanligt att man plockar bort de flesta dekorationer några dagar efter att påsken eller påsklovet slutar. I år slutar påsken med annandag påsk den 1 april.

Om du exempelvis har dekorerat med kvistar eller blomster är det givetvis vackert att låta dem vara kvar. Andra våriga detaljer kan också vara härliga att fortsätta njuta av, och likaså inredning i gult som ju är så fint! Just ägg, kaniner och kycklingar kan möjligtvis kännas som att de enbart hör påsken till, men de flesta dekorationsföremål kan likaså var vårpynt som påskpynt!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons