Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Snart flyttar påskharen in – allt du behöver veta om påskharebus och här finns det att köpa

01 feb, 2023 
AvJenny Lundberg
Tillbehör i miniformat till påskharen.
Nissebus blev en stor succé för alla barnfamiljer i julas. Nu börjar vi närma oss en annan högtid – nämligen påsk där påskharen står i fokus med sitt påskharebus! Vi reder ut skillnaden mellan nissen och påskharen och tipsar om de finaste köpen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att ha en nissedörr hemma har blivit en riktigt succé under julen – få barnfamiljer har nog missat detta nya fenomen. Nu närmar vi oss påsk, som också delvis är barnens högtid, där påskharebus står i fokus! En ny succé till varje familjehem i år.

PÅSKHAREBUS

Låt oss presentera påskharen med sitt påskharebus! Här finns det inte riktigt lika många regler som med nissebus, men idén är den samma. Påskharen flyttar in hemma hos er, precis som med nissen, och hittar på massor av hyss. Varje morgon har det hänt något nytt som påskharen hittat på under natten och ett spännande brev med ledtrådar och uppdrag har lämnats vid påskharens lilla dörr.

Läs också: Här är allt du behöver till nissedörr och nissebrev

När flyttar påskharen in?

Påskharen flyttar in samma vecka som påsken infaller. 2023 är det alltså måndagen den 3 april, vecka 14. Sedan pågår den i åtta dagar och slutar på annandag påsk, måndagen den 10:e april.

Annons

Hos My Perfect Day finns alla tillbehör du behöver till påskharebus. (reklamlänk)

Tips och idéer på Påskharebus

Själva idén till Påskharebus är att uppmana barnen att vara extra snälla under högtiden, eftersom att påskharen ser allt! Här handlar det om att vara kreativ och komma på spännande och roliga idéer. Låt fantasin flöda! Förhoppningsvis har det blivit lite varmare ute så att man kan ta med sig de olika uppdragen utomhus – om du inte vill stöka ner lika mycket hemma. Kanske blir äggjakten lite extra spännande med hjälp av påskharens bus! Om du inte har tid eller lust att klura ut egna idéer på bus så finns det färdiga brev med roliga utmaningar att beställa hem.

Hobbyfärger till påskharebus

Dessa hobbyfärger i 6 fina pasteller kommer du lång med när det gäller att skapa påskharebus hemma. Måla allt från minidörren eller påskharens hus till andra miniatyrföremål för att de ska kännas sammanhängande. Se mer och köp färgerna här (reklamlänk).

Annons
Hobbyfärger till påskharebus
Klicka på bilden för att komma direkt till färgerna.

Dörr till påskharebus

Den här rundade dörren blir ett spännande inslag för barnen som du placerar strax ovanför golvlisten med hjälp av fästmassa. Se mer och köp den här (reklamlänk).

Dörr till påskharebus
Klicka på bilden för att komma direkt till dörren.

Staket till påskharebus

Bygg upp en liten trädgård med allt från staket och gräsmatta till vägskyltar och husvagn utanför påskharens hus. Här hittar du staketet (reklamlänk) och gräsmattan i miniformat finns här (reklamlänk).

Annons
Staket till påskharebus
Klicka på bilden för att komma direkt till staketet.

Tips! Varför inte så lite smörgåskrasse utanför påskharens hus tillsammans med barnen för en mer vildvuxen trädgård?

Påskbrev att skriva ut

I det här setet finns 8 färdiga brev där påskharens magiska ägg blivit stulna. Du kan även välja att skriva ut breven själv, helt gratis. Här kan du köpa eller skriva ut de färdiga breven. (reklamlänk)

Färdiga brev från påskharen.
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Färgglada miniatyr-flyttlådor i 3-pack

Färgglada små flyttlådor som du själv viker ihop. Perfekt när påskharen flyttar in och ut! Här kan du köpa flyttlådorna. (reklamlänk)

Annons
Små färgglada flyttlådor.
Klicka på bilden för att komma direkt till flyttlådorna.

Påskhare till påskharebus

Både stora och små kommer att uppskatta när den här gulliga och mjuka kaninen i rutig klänning flyttar in hos er. Se mer och köp påskharen här (reklamlänk).

Påskhare till påskharebus
Klicka på bilden för att komma direkt till påskharen.

Trädgårdsredskap i miniatyr

Dags för påskharen att vårstäda lite i trädgården? Se mer och klicka hem trädgårdskitet här (reklamlänk).

Annons
Trädgårdsredskap i miniatyr
Klicka på bilden för att komma direkt till redskapen.

Miniägg

Dekorera med dessa små ägg i miniformat för maxad påskkänsla. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

miniägg dekoration till påsk
Klicka på bilden för att komma direkt till äggen.

Trähus i miniatyr att måla själv

Påskharen bor extra fint i år! Om du gillar att pyssla är det här trähuset perfekt – måla huset själv och dekorera det med passande tillbehör. Det här lyxiga huset har till och med en liten altan. Här kan du klicka hem och läsa mer om det fina trähuset. (reklamlänk)

Annons
Maffigt trähus att måla själv.
Klicka på bilden för att komma direkt till trähuset.

Minisykorg med tillbehör

Kanske delar påskharen samma intressen som er? En gullig liten trälåda med färska grönsaker kan få inspirera kvällens middag, eller kanske ett framtida odlingsintresse? Se korgen och fler miniatyrprodukter här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till grönsakslådan.
Annons
5 inspirerande tips på påskpyssel för hela familjenBrand logo
5 inspirerande tips på påskpyssel för hela familjen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons