Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspirationPåskdekorationerPåskpyssel och DIY

Nystarta arbetsrummet – 6 tips till hemmakontoret

14 aug, 2020 
inspiration till hemmakontor och arbetshörna i hemmet
När allt fler jobbar hemifrån blir många sugna på att inreda en bekväm (och gärna även snygg!) arbetsmiljö. Inspireras av våra sju tips för att skapa ditt perfekta hemmakontor.
Annons

Så väljer du rätt grå nyans till väggarnaBrand logo
Så väljer du rätt grå nyans till väggarna

1. Compact living-lösning

Ett vägghängt skrivbord skapar en snygg arbetshörna, samtidigt som det tar lite plats i anspråk. När du inte använder bordsskivan för arbete kan den fungera som bokhylla eller avlastningsbord istället.

Vägghängt skrivbord från Menu
Yteffektiv lösning med vägghängt skrivbord från Menu. Tips! Avgränsa skrivbordsplatsen från resten av rummet genom att placera en matta vid den, det skapar en känsla av ett rum i rummet.

2. Glöm inte lampan

Belysning är en viktig komponent, även när man har gott om naturligt ljus. Inred med en bords- eller vägglampa som ger ett riktat ljus vid skrivbordet. Skenet från glödlampan bör inte vara för skarpt eller för svagt, satsa på en ljuskälla som ger ett bländfritt, mjukt ljus.

Annons
Skrivbordsplats att inspireras av hos Maria Karlberg
Minimalistiskt och rofyllt hos Maria Karlberg. Foto: Sofi Sykfont Stylist: Pella Hedeby | Syns i: Ombonad minimalism i ständig förändring

3. Kombinera rum

Inget rum över för ett hemmakontor? Kombinera det med ytterligare ett rum. Det kan vara gästrummet, klädrummet eller varför inte den större hallen.

Arbetsrum och klädrum i ett
Drömlikt arbetsrum och showroom i ett, hemma hos Maria Toft. Foto: Marcus Lawett Stylist: Karolina Vertus | Syns i: Drömmig inredning i magiska Köpenhamnsvåningen

4. Gör det mobilt

Med ett hopfällbart bord samt en stol och en bordslampa som redan finns i hemmet går det att inreda ett hemmakontor som är enkelt att plocka undan när det inte används.

Annons
Skrivbord från Form & Refine
Skrivbord med hopfällbara ben i ek, designade av danska Kristian Vedel för Form & Refine. Tips! En extra matsalsstol kan bli skrivbordsstol, se bara till att den har en mjuk sits och ett skönt ryggstöd. Extrastolen blir även ett användbart tillskott när du får besök av flera middagsgäster.

5. Kreativ boost

Gör din arbetshörna till en personlig och kreativ plats i hemmet med detaljer, bilder och texter som ger dig inspiration i vardagen. Skapa en moodboard, inred med växter och häng upp att göra-listor eller foton som påminner om härliga stunder.

Inspirerande arbetshörna hemma hos Malin Persson
Personligt och kreativt i Malin Perssons arbetshörna. Foto: Petra Bindel Stylist: Malin Persson | Syns i: Kika in i Malin Perssons ljuvliga hem

6. Färgterapi

Har du ett separat rum för hemmakontoret? Våga sätta färg på väggar, möbler eller inredningsdetaljer för att ge humöret en boost varje dag, oberoende av årstid. Färg ger glädje och energi samt bidrar till ett inspirerande, hemtrevligt arbetsrum.

Färgglatt hemmakontor hos Sofia Linfeldt
Färgglatt och personligt i hemmakontoret hos Sofia Linfeldt. Tips! Inred hemmakontoret efter ditt hems förutsättningar, stort eller litet spelar ingen roll, så länge det är anpassat för dig! Foto: Jonas Ingerstedt | Syns i: Rofylld och hemtrevlig oas i Skåne

Läs mer:

Annons