Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Modedesignerns läckra Köpenhamnshem

29 sep, 2020 
AvCecilia von Mentzer
Designern Britt Sissecks hem är lika enkelt och avskalat som kläderna hon ritar. Här syns få, utvalda möbler och vackra, mjuka färger.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För Britt Sisseck, liksom för många av oss, är hemmet ett ställe att varva ner på efter en hektisk dag, ett ställe att ladda batterierna på och att umgås med familj och vänner. Men det är också en plats där hon kan uttrycka vem hon är genom sin inredning.

Hemma hos Britt Sisseck i Köpenhamn vy mot matsalen
Hemma hos Britt Sisseck i Köpenhamn matbord vas

– Det finns en stor tillfredställelse med att inreda och dekorera ett hem. Det kan låta klyschigt, men det är viktigt för mig att omge mig med ting som talar till mig. Saker som har en historia eller bara är vackra eller ett riktigt fint hantverk. Saker med själ helt enkelt!

Annons

Britt Sisseck är designer med eget märke, hon gör skjortor och blusar i silke och italiensk bomull. I ett och ett halvt år har hon bott i lägenheten i Österbro i Köpenhamn med sina två hemmavarande barn. Kvarteren är en härlig blandning av pampiga hus från förra sekelskiftet, äldre villor, kaféer och bättre restauranger.

Hemma hos Britt Sisseck i Köpenhamn kontor stol sjuan

Hennes lägenhet är avskalat och ”enkelt” inredd med få möbler och med föremål som är noggrant utvalda och klädda i varma toner.

Hemma hos Britt Sisseck i Köpenhamn köket blåa luckor

– Mina möbler har jag samlat på mig under många år, en del är också arvegods. Jag skiljde mig strax före flytten hit, så vi delade upp det mesta av inredningen mellan oss. Det passade mig bra, jag vill inte ha för mycket omkring mig.

Annons
Hemma hos Britt Sisseck i Köpenhamn klänning

– Och det gör att jag kan vara ganska fri i min inredning. Jag gillar att flytta runt saker, det ska finnas både överraskning och kontinuitet i ett hem.

Hemma hos Britt Sisseck i Köpenhamn dressingroom
Hemma hos Britt Sisseck i Köpenhamn vardagsrum rottingbord
Annons

Utöver den ljusa och välmatchade inredningen finns det också gott om konst som Britt har köpt på auktioner och loppisar eller saker som något av hennes fyra barn har gjort. De sakerna håller hon förstås extra kära.

Hemma hos Britt Sisseck i Köpenhamn stolen Sjuan tavla

– Mina barn är alla kreativa själar, det är väldigt kul. Min äldsta dotter läser till arkitekt nu. Min son gjorde en röd målning när han var tio år, den tröttnar jag aldrig på och den måste alltid ha en framträdande plats här hemma.

Annons

Hennes bästa inredningstips?

– Håll inredningen i några få färger. Om du inreder med enbart ett fåtal saker så satsa på utvalda möbler av hög kvalitet som får ta plats och som bara blir vackrare av lite slitage. Och glöm inte att välja ut minst ett par blickfång i ditt hem som för förhöjer intrycket, en häftig tapet, en färgstark möbel eller en avvikande väggfärg.

Hemma hos Britt Sisseck i Köpenhamn badrum

Hela lägenheten i Österbro är förstås väldigt präglad av liv och av de människor som bor och vistas där. Men Britt inspireras inte batra av sina barn, även resor betyder mycket för henne.

Annons
Hemma hos Britt Sisseck i Köpenhamn sovrum

– Jag har lite svårt att helt anamma en stil eller ett speciellt uttryck. Jag är också väldigt selektiv med vad jag tar med mig hem från resor. Men lite reseminnen och souvenirer vill jag föra in, kanske en mindre målning eller en vacker kudde. Det hör till historien om ett hem.

Av Camilla Tange Peylecke
Fotograf Peter Kragballe och Christoffer Turell

Läs mer om inredningen i bildspelet här!

Läs mer här:

Färgstarkt och ombonat hemma hos Helena Sand

Renovera Köket? Här är 15 fina kök att inspireras av

10 populära designklassiker – som blivit dyrare

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons